De handballers van HCB '92 mogen weer aan de gang. Zij oefenen nu buiten op het stenen sportveldje achter sporthal Pius X in Liempde.
De handballers van HCB '92 mogen weer aan de gang. Zij oefenen nu buiten op het stenen sportveldje achter sporthal Pius X in Liempde. Foto: HCB '92

HCB '92 VERWELKOMT OOK NIET-LEDEN

Handballers verplaatsen trainingen naar buiten

Steeds meer activiteiten van het 'normale' leven worden opnieuw opgestart. Ook bij sportclubs mag de bal weer rollen, als het maar in de buitenlucht is. Daarom oefenen de handballers van HCB '92 nu op het stenen sportveldje achter Pius X in Liempde.

,,Het is geen perfect veld zoals we nodig hebben voor wedstrijden, maar het is helemaal prima om nu weer aan de gang te gaan. De meeste mensen zijn wel klaar met het bankzitten en nu kunnen we in beweging komen", meldt voorzitter Helen Berkelmans van de Boxtelse handbalvereniging.

Voor mensen boven de twaalf jaar oud, mag er ook worden getraind, maar wel op anderhalve meter afstand. Daarom zetten de coaches van de club een training op waarbij alle regels in acht zijn genomen. Deze viel goed in de smaak, meldt Berkelmans. ,,We zijn in principe een binnensportvereniging, dus het is mooi dat het nu toch zo kan."

OPEN TRANINGEN

Iedereen die wil, ook niet-leden, mogen op dit moment deelnemen aan de trainingen van HCB '92. Zo kunnen ook mensen die de sport niet kennen, kijken of handbal iets voor hen is. Wel vraagt de vereniging van geïnteresseerden om zich vooraf aan te melden via e-mail: hcb92@handbal.nl.. Dit om te voorkomen dat er te veel mensen op de trainingen afkomen waardoor er niet meer kan worden voldaan aan de anderhalvemeterregel.

INTERESSE

In principe traint de jeugd tot 13 jaar nu op donderdagavonden tussen 18.30 en 19.30 uur. Vanaf 19.45 uur zijn alle leeftijden daarboven welkom. Geïnteresseerden horen echter via e-mail wanneer ze precies worden verwacht. ,,Dat ligt eraan hoeveel interesse er is. Als het nodig is, zijn er ook nog andere momenten waarop we terecht kunnen op de Liempdse sportvelden", aldus Berkelmans.

De voorzitter benadrukt dat iedereen welkom is bij HCB '92: ,,Mannen, vrouwen, jongens, meiden, minder-validen... Er is voor iedereen wel een geschikt team te vinden bij ons!"


q De handballers van HCB '92 mogen weer aan de gang. Zij oefenen nu buiten op het stenen sportveldje achter sporthal Pius X in Liempde. (Foto: HCB '92).