Kanoërs op de Dommel ter hoogte van De Strodekker in Boxtel-Oost. (Foto: Henk van Weert, 2018).
Kanoërs op de Dommel ter hoogte van De Strodekker in Boxtel-Oost. (Foto: Henk van Weert, 2018). Foto: Henk van Weert

VAARTOCHTEN DE PAGAAI WEER MOGELIJK MET MAATREGELEN

'Rondje Boxtel' hervat met Hemelvaart

Wie graag per kano een rondje door Boxtel vaart, kan dat weer doen vanaf morgen, donderdag 21 mei. De vaartochten van vereniging De Pagaai gaan op Hemelvaartsdag weer van start. Wel met de nodige coronamaatregelen.

De gemeente Boxtel heeft haar goedkeuring gegeven aan kanovereniging De Pagaai om de tochten te houden. De kantine en het clubhuis van de Boxtelse club aan de Voetboog blijven echter gesloten en kunnen dus ook de douches en de toiletten niet gebruikt worden. Met deze regels, kan het Rondje Boxtel weer van start gaan. De kanotocht heeft een afstand van zo'n negen kilometer en start aan de Voetboog 7. Deelnemers peddelen onder andere langs kasteel Stapelen, door het centrum van Boxtel en de Geitenwei in de wijk Selissenwal.

Kanoërs kunnen starten tussen 10.00 en 13.00 op zaterdag en zondag. Hetzelfde geldt voor morgen. Voor groepen moet een afspraak worden gemaakt. De tocht kost zeven euro. Meer informatie via telefoonnummers 06-20 08 29 82 (na 18.00 uur), (0411) 67 10 22 óf e-mailadres contact@depagaai.nl.


p Kanoërs op de Dommel ter hoogte van De Strodekker in Boxtel-Oost. (Foto: Henk van Weert, 2018).


VINCENTIUS SINT-MICHIELSGESTEL STEUNT VOEDSELBANK BOXTEL

Gulle gaven voor noodhulporganisatie

Gij zult de hongerigen voeden. Dat is het eerste van de zeven werken van barmhartigheid, om in de sfeer van deze pagina te blijven. Mede dankzij verschillende gunsten van Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel kan Voedselbank Boxtel en omstreken noodhulp geven.

De vereniging heeft in april in de gemeente Sint-Michielsgestel tal van voedselinzamelacties gehouden. Dat bleek in tijden van corona nog vrij lastig. In diverse straten en wijken bemanden kinderen en volwassenen spontaan inzamelpunten voor levensmiddelen, aldus voorzitter Margret de Jong en bestuurslid Albert Swinkels van de Gestelse Vincentiusvereniging. De Jong: ,,Er is ook veel geld overgemaakt naar onze organisatie ten behoeve van deze actie. Daarnaast doneerden bedrijven en particulieren rechtstreeks aan de voedselbank."

KRATTEN EN GELD

De cheque die De Jong en Swinkels maandagmiddag aan voorzitter Arjen Witteveen van de voedselbank overhandigen, vermeldt een schenking van drieduizend euro aan contanten en 125 kratten met levensmiddelen. Dat zijn er inmiddels meer. De Jong: ,, We hebben meer dan honderdvijftig kratten met levensmiddelen geschonken en de actie loopt nog tot 1 juni." De producten vertegenwoordigen een waarde van zo'n zevenduizend euro.

Voedselbank Boxtel en omstreken voorziet een toename van het aantal cliënten door alle economische malaise ten gevolge van de coronacrisis. Giften zoals deze zorgen ervoor dat de organisatie mensen kan blijven helpen. Honderdvijftig kratten is heel wat, maar de vrijwilligers van de voedselbank verstrekken wekelijks ook veel voedsel. De voorraad op peil houden is dan ook essentieel.


q De acties van Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel hebben resultaat opgeleverd. Albert Swinkels (links) en Margret de Jong overhandigen Arjen Witteveen een forse cheque. (Foto: Jan Hermens).

Afbeelding