Buurtsport houdt beweegmomentje jeugd in Oost


Plein Actief is normaliter het beweegmomentje voor basisschoolleerlingen op hun eigen schoolplein. Maar omdat dit vanwege de coronaperikelen lastig haalbaar is, organiseert Buurtsport Boxtel deze activiteit vanaf maandag 18 mei op openbaar terrein: op het grasveld tussen de Maastrichtsestraat en de Hobbendonkseweg.

Bij droog weer vindt Plein Actief op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag in de ochtend plaats. De leerlingen gaan de komende weken twee dagen naar school. De andere twee dagen maken zij opdrachten vanuit thuis. Om het thuiswerk af te wisselen met een beweegmomenten biedt Buurtsport Boxtel deze de komende weken van 11.00 tot 12.00 uur aan op het grasveld bij de skateramp in Boxtel-Oost.

Meedoen aan Plein Actief is vrijblijvend voor kinderen van de groepen drie tot en met acht. Tijdens de activiteit nemen medewerkers en stagiaires van Buurtsport Boxtel allerlei sportartikelen mee. Met deze spullen, en eventueel meegebrachte materialen, gaan de kinderen een uur aan de slag. Hierbij worden de meest recente maatregelen omtrent het Covid-19 virus nageleefd. Als blijkt dat elders in Boxtel hier ook behoefte aan is, wordt Plein Actief ook daar georganiseerd, aldus directeur Ghislaine de Brouwer van de Brede Scholen Boxtel, waar Buurtsport onder valt. Dit wordt eind volgende week bekendgemaakt.

Buurtsport Boxtel is, samen met schoolbestuur Sint-Christoffel en Kindertuin, ook begonnen met sportieve ondersteuning van de noodopvang van kinderen uit het basisonderwijs in het vroegere gebouw van Maremak aan de Beukums.


Week vol online activiteiten voor mantelzorgers

Mantelzorgers staan van maandag 1 tot en met zondag 7 juni volop in de belangstelling. Steunpunt Mantelzorg van welzijnsorganisatie ContourdeTwern organiseert dan allerlei activiteiten. Aanmelden kan tot donderdag 28 mei.

De activiteiten zijn bestemd voor jonge mantelzorgers in de gemeente Boxtel. Mensen jonger dan 25 jaar die thuis zorg verlenen aan een medebewoner en/of familielid, kunnen zich gratis opgeven.

Alle activiteiten vinden online plaats. Naast een workshop cupcakes maken, geeft cartoon- en striptekenaar Bart van der Kraan een lesje in stripfiguren ontwerpen. En met kunstenares Judith Abels kunnen mantelzorgers hun eigen totempaal maken. De week wordt afgesloten met een online escaperoom.

AANMELDEN

Opgeven kan voor één of meerdere activiteiten. Meer informatie via www.contourdetwern.nl of bij coördinator Veerle Slosse via telefoon 06-22 23 28 62.