John Brusselers is blij dat hij zaterdag de poorten van recreatieplas De Langspier kan openen. Het paviljoen blijft nog even dicht. (Foto: Peter de Koning).
John Brusselers is blij dat hij zaterdag de poorten van recreatieplas De Langspier kan openen. Het paviljoen blijft nog even dicht. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

APP OM EEN FRIETJE TE BESTELLEN

De Langspier zet vanaf zaterdag poorten open

Jan Hermens

Voor recreatieplas De Langspier begint het seizoen zaterdag 16 mei. Dat is door de coronacrisis een maand later dan gepland, maar het seizoen loopt ook een maand langer door, tot en met oktober. Het paviljoen is nog gesloten.

Exploitant John Brusselers: ,,Ik heb een app geregeld waarmee gasten toch hun frietje kunnen bestellen. Dat kunnen ze dan afhalen bij de cafetaria, want afhaal is toegestaan."

De toiletten zijn vooralsnog gesloten. ,,Die wilde ik in eerste instantie openstellen, maar dat mag tot dusverre niet van de Veiligheidsregio. Dat betekent dat gasten hun bezoek een beetje moeten plannen en hier waarschijnlijk niet de hele dag verblijven." Ook de afspoeldouches zijn niet in gebruik. Wie zich na het zwemmen wil douchen, moet dat thuis doen.

VOORVERKOOP

De voorverkoop is per 1 mei gestart en Brusselers is niet ontevreden. ,,Het gaat beter dan ik had verwacht, maar de toestroom is minder groot dan in eerdere jaren. Mensen zijn voorzichtig. Desalniettemin zie ik dat vaste gasten toch wel weer een abonnement aanschaffen."

Omdat er komende zomer vermoedelijk weinig mensen naar het buitenland op vakantie gaan, hoopt Brusselers de schade van het voorseizoen enigszins goed te kunnen maken in juli en augustus. ,,Als het mooi weer is tenminste, een hele maand regen zou verschrikkelijk zijn."

Gasten van De Langspier dienen zich, zoals overal op dit moment, te houden aan de geldende coronamaatregelen. Dus zwemmen op afstand van elkaar, op het strand niet te dicht bij elkaar komen en fysiek contact vermijden. En verder handen wassen voor het bezoek aan de recreatieplas, niet in groepen komen, maar zoveel mogelijk alleen. Brusselers: ,,Ik heb vakken afgeplakt bij de entree en de kassa en ik zorg dat de regels zichtbaar zijn. Maar uiteindelijk staat of valt alles met de eigen verantwoordelijkheid van de gasten."


q John Brusselers is blij dat hij zaterdag de poorten van recreatieplas De Langspier kan openen. Het paviljoen blijft nog even dicht. (Foto: Peter de Koning).