Vincentiuswinkel heropent daags na Hemelvaart

De Boxtelse Vincentiusvereniging had nog maar pas haar nieuwe winkel aan de Stationsstraat geopend, of de coronacrisis brak aan. Om elk risico op besmettig te vermijden, sloot ze de kringloopzaak. Maar de kosten liepen door.

Voorzitter Toon van der Sloot: ,,Het is vervelend, maar we kunnen de kosten dragen, daarvoor beschikten we over een buffertje. Onze hulpverlening komt niet in gevaar."

De Vincentiusvereniging is, ijs en weder dienende, voornemens haar kringloopwinkel 22 mei, op de vrijdag na Hemelvaartsdag, weer te openen. Van der Sloot: ,,Uiteraard met inachtneming van alle dan nog geldende maatregelen. We zijn af en toe in de winkel voor klusjes en zien dan mensen nieuwsgierig kijken. Ik verwacht wel weer de nodige belangstelling."

MAXIMAAL TWINTIG KLANTEN TEGELIJK

In de eerste weken dat de winkel open was, liep het storm. Bij de heropening ontvangt de Vincentiusvereniging maximaal twintig klanten tegelijk in de winkel. Op de vloer is de gewenste afstand aangegeven. Het is de bedoeling dat klanten de desinfectiegel in de zaak gebruiken en met een mandje winkelen. Daarvan zijn er twintig. Zijn ze op, dan moet degene die het laatst arriveerde, even buiten wachten. De koffiehoek is gesloten en er is geen toilet beschikbaar voor klanten. Aan de deur geven vrijwilligers instructies en bewaken de veiligheid.
Wie kringloopspullen wil afleveren kan daarmee terecht bij de aannamebalie rechts in de winkel. Spullen brengen kan al, bijvoorbeeld maandag 18 mei en dinsdag 19 mei tussen 09.00 en 12.30 uur en van 13.30 tot 17.00 uur.
Gaandeweg wordt ook het ophalen van grote stukken hervat. Ze moeten schoon, heel, veilig en verkoopbaar zijn. Wie een beroep wil doen op de chauffeurs kan het formulier invullen op www.vincentiusboxel.nl onder het kopje contact. Er wordt een afspraak gemaakt om te kijken of Vincentius de spullen in de kringloop kan opnemen.