Samen met negen muzikanten van Boxtel's Harmonie zong Fenne van Wuijtswinkel een speciaal gemaakt arrangement van '17 miljoen mensen' in. (Foto: eigen collectie).
Samen met negen muzikanten van Boxtel's Harmonie zong Fenne van Wuijtswinkel een speciaal gemaakt arrangement van '17 miljoen mensen' in. (Foto: eigen collectie). Foto: Henk van Weert

FENNE ZINGT MET BOXTEL'S HARMONIE

Hit '17 miljoen mensen' in speciaal Boxtels jasje

Om muzikaal toch bezig te blijven, wordt momenteel landelijk een online wedstrijd gehouden. Solisten én ensembles kunnen een zelfgemaakte video insturen en zo digitaal van zich laten horen. Enkele leden van Boxtel's Harmonie benaderden zangeres Fenne van Wuijtswinkel en samen namen ze de hit 17 miljoen mensen op. Iedereen kan er een stem op uitbrengen.

Roos Schulpen (19) en de twee jaar jongere Renée van Loon zijn beiden fluitist in het Boxtelse harmonieorkest en opperden het idee voor een opname. Om daarmee deel te nemen aan de wedstrijd die is uitgeschreven door Klankwijzer, het informatieplatform van muziekfederatie KNMO. Het tweetal vond al snel enkele andere muzikanten bereid mee te doen. Bovendien bleek Fenne van Wuijtswinkel bereid om de zangpartij voor haar rekening te nemen.

De vocaliste zou - samen met Harry Hendriks - op 5 mei met de vier plaatselijke muziekkorpsen invulling geven aan een bevrijdingsconcert op de Markt. Uiteraard werd dat, net als andere festiviteiten die dag, gecanceld.

ARRANGEMENT

De initiatiefnemers kregen hun dirigent Johan Smeulders zover dat hij een arrangement schreef van 17 miljoen mensen, het coronalied waarmee Davina Michelle en rapper Snelle momenteel hoge ogen gooien in de hitlijsten. De opname is deze week gepubliceerd en de muzikanten hopen dat veel Boxtelaren een stem uitbrengen op hun productie. Dat kan via www.klankwijzer.nl.