Opnieuw fikse autobrand: nu op carpoolplaats A2


De hulpdiensten werden vrijdagnacht om iets na halfdrie gealarmeerd voor een autobrand op de carpoolplaats aan de Kampspoor in Boxtel, vlakbij oprit 25 naar de rijksweg A2. Brandweerlieden uit zowel Boxtel als Sint-Michielsgestel spoedden zich naar de vuurhaard.

Bij aankomst stond het voertuig volledig in lichterlaaie, ook de bosschages eromheen hadden vlam gevat. Met water en schuim was het vuur snel gedoofd; wel moest nog worden nageblust. Een bergingsbedrijf heeft het uitgebrande wrak afgevoerd. Over de oorzaak van de brand is nog weinig bekend, de politie is een onderzoek gestart. Navraag leert dat het voertuig dermate is uitgebrand, dat niet meer is vast te stellen of er sprake was van brandstichting. De politie heeft niet het idee dat de auto voor een misdrijf gebruikt is.


Bezwaren buurt en milieuclubs uitbreiding Vion

De Brabantse Milieufederatie (BMF) en de vereniging Het Groene Hart Brabant komen samen met verontruste omwonenden in actie tegen de uitbreiding van vleesverwerker Vion in Boxtel. Uitbreiding van de varkensslachterij zorgt volgens de bezwaarmakers voor extra stikstofschade aan beschermde natuur.

De BMF vindt het onterecht dat de provincie Noord-Brabant een natuurvergunning wil afgeven voor de grootschalige verwerking van vlees uit de slachterij die jaarlijks 5,6 miljoen varkens slacht. ,,De uitbreiding zet onze Brabantse natuur verder onder druk,” aldus BMF-directeur Femke Dingemans. Samen met Het Groene Hart en omwonenden van Vion heeft de BMF bij de provincie een zienswijze ingediend over de ontwerp-natuurvergunning voor de uitbreiding van de slachterij op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel.

Volgens de bezwaarmakers wordt er in de natuurvergunning geen rekening gehouden met het feit dat de varkens die aankomen bij Vion nog ammoniak uitstoten. Ze stellen dat regelmatig zo'n 1.200 varkens in veewagens op de parkeerplaats staan.