Afbeelding
Foto: TS Dekker

TAEKWONDOSCHOOL DEKKER TRAINT BUITEN DOOR CORONA

Oosterse sport staalt lichaam en geest

Ook Taekwondoschool Dekker pakt de draad weer op. Voor het eerst sinds het instellen van de intelligente lockdown, trainen de taekwondoka's weer. Buiten, om precies te zijn.

Uiteraard nemen de sporters daarbij de regels van het RIVM in acht. ,,De leden staan te popelen", aldus sabum Ad Dekker, eigenaar van de taekwondoschool en tevens trainer.

COMMISSIELID

Voor Dekker is 2020 een bijzonder jaar, want zijn sportschool bestaat dertig jaar. Daarnaast kreeg hij deze week een speciaal bericht binnen. Dekker: ,,Ik heb vanuit onze moederorganisatie ITF HQ Europa/Korea doorgekregen dat ik officieel ben aangesteld als lid van de commissie vertegenwoordigers Taekwondo Europa. Ik was al ambassadeur van Nederland. Dit is een hele eer natuurlijk."

LICHAAM EN GEEST

De Boxtelse sportschool staat bekend om de aandacht voor lichaam én geest. Taekwondo staalt namelijk niet alleen de spieren, maar geeft ook mentale kracht en zelfvertrouwen. Dekker: ,,Normen en waarden, discipline, doorzettingsvermogen, integriteit en een onoverwinnelijke geest, dat zijn allemaal aspecten van de sport die bij mij aan bod komen. Het trainen van het lichaam, zoals het verbeteren van de conditie en het vergroten van kracht, zijn maar enkele facetten waardoor je beter in je vel komt te zitten. Het trainen van de geest geeft je inzicht, vertrouwen, hoop en brengt het lichaam tot prestaties die je niet voor mogelijk houdt."

OPGEVEN

,,Opgeven is vaak de makkelijkste weg, maar door onze prachtige sport taekwondo te beoefenen, leer je juist om door te gaan waar anderen stoppen", aldus Dekker. Binnen Taekwondoschool Dekker wordt gekeken naar wat iemand wel kan en gezocht naar waar blokkades zitten. ,,Het enige wat echt nodig is, zijn toewijding en energie. Dan komen samen tot prestaties die ervoor zorgen dat jij datgene bereikt, wat je wil bereiken." Die energie kunnen de leden vanaf nu weer kwijt in de trainingen.



p Sabum Ad Dekker met een aantal van zijn leerlingen. Die zijn sinds deze week weer aan het trainen. Ze oefenen op dinsdagavond buiten in verband met de coronamaatregelen. (Foto: TS Dekker).