Bewoonster Anneke de Groot (links) en medewerkster Rita van den Bosch onthullen het stiltezuiltje in de tuin van het Wereldhuis.
Bewoonster Anneke de Groot (links) en medewerkster Rita van den Bosch onthullen het stiltezuiltje in de tuin van het Wereldhuis. Foto: Basman Creƫert - Bas van den Biggelaar

Lichtpuntje na gitzwarte weken in Wereldhuis

Bewoonster Anneke de Groot en medewerkster Rita van den Bosch trokken gistermiddag een doek weg van het stiltezuiltje dat kunstenaar Marten Groen vorige week plaatste in de tuin van het Wereldhuis. Het verpleeghuis aan de Achterberghstraat in Boxtel, waar zeventien van de 124 bewoners bezweken onder het coronavirus, werd door de lezers van Brabants Centrum aangewezen als beste plek voor het paaltje. Beeldhouwer Groen liet zich door de stilte, die Covid-19 in zijn omgeving veroorzaakt, inspireren tot de tekst die hij beitelde in Belgisch hardsteen: 'De stilte gehoord' en 'De gehoorde stilte'. ,,Een prachtige zuil met een nog mooiere tekst, die precies raakt wat hier is gebeurd", aldus locatiedirecteur Jan Kees Metz. Hij noemde het geschenk een lichtpuntje na gitzwarte weken. (Foto: Bas van den Biggelaar).