Sam Feldt staat hier op de Euromast. Zulke optredens zijn er voor de beroemde deejay die van oorsprong uit Boxtel komt, nu niet bij. Ook hij werkt nu thuis. Dat betekent niet dat hij stil zit. Feldt is met diverse projecten bezig, waaronder een eigen label. (Foto: management Sam Feldt)
Sam Feldt staat hier op de Euromast. Zulke optredens zijn er voor de beroemde deejay die van oorsprong uit Boxtel komt, nu niet bij. Ook hij werkt nu thuis. Dat betekent niet dat hij stil zit. Feldt is met diverse projecten bezig, waaronder een eigen label. (Foto: management Sam Feldt) Foto: Management Sam Feldt

BOXTELSE DEEJAY SAM FELDT OOK NU DRUK BEZIG MET MUZIEK

'Ik mis de directe connectie met mijn fans'

Linda van de Wiel

Zijn leven speelt zich normaal gesproken op allerlei plekken ter wereld af, maar nu verblijft Sam Feldt (26) al weken in zijn woonplaats Amsterdam. De uit Boxtel afkomstige deejay van wereldformaat weet zich echter toch bezig te houden met zijn vak: wekelijks draait hij vanuit de studio of zijn eigen dakterras een dikke set. ,,Maar zodra het kan, ga ik direct weer het podium op.”

,,In deze vreemde periode zonder echte live-shows zoeken artiesten, waaronder ik ook, naar andere manieren om toch met fans te kunnen connecten. Livestreams zijn hiervoor een goede oplossing”, vindt Feldt. ,,Daarom heb ik besloten elke zondag op mijn social media een streamconcept te starten waar mensen live kunnen meeluisteren naar een deejayset.”

Deze zijn soms op het dakterras van de voormalig Boxtelaar, soms in de studio, afhankelijk van de locatie die beschikbaar is. Feldt: ,,Het is erg tof om te zien dat de streams elke week beter worden bekeken en ook steeds professioneler worden. We gebruiken inmiddels meerdere camera’s en er is een regisseur die alles er achter de schermen mooi uit laat zien.”

HEARTFELDT

Het is dus muziek wat de klok slaat bij de befaamde deejay: ,,Ik ben vooral bezig met nummers op mijn eigen onlangs gelanceerde label Heartfeldt Records. Hier komen mijn eigen platen op uit, maar ook platen van andere producers”, vertelt Feldt. ,,Het is erg tof om een platform te hebben waarmee ik opkomend talent in de schijnwerpers kan zetten.” Naast zijn label Heartfeldt Records, is hij druk met zijn Heartfeldt Foundation, waarmee groene projecten wereldwijd worden ondersteund. Eén procent van zijn inkomsten doneert Feldt aan zijn stichting.

De deejay is verder druk met de herlancering van zijn start-up Fangage. Dit is een softwarepakket waarmee artiesten en influencers een database opbouwen met gegevens van hun grootste fans. De eigen site van de oud-Boxtelaar is op het online platform gebouwd. Hij plaatst tracks, mixtapes, video’s, prijsvragen en tickets op zijn portal, die fans kunnen ontgrendelen door onder meer hun e-mailadres, telefoonnummer en woonplaats op te geven. Binnenkort worden er flink wat platen geplaatst op het platform: ,,Jazeker, er staan een stuk of tien eigen platen klaar om dit jaar uitgebracht te worden, dus de releaseplanning is een beetje passen en meten. Verder ben ik druk bezig met het scouten van nieuwe artiesten voor op mijn label Heartfeldt Records. En mijn nieuwe single komt in juni uit.”

Hoewel Feldt zich goed vermaakt, wil hij zodra het kan zo snel mogelijk weer het podium op! ,,Als ik iets mis tijdens deze coronacrisis is het wel de directe connectie met mijn fans en het optreden in verschillende landen.”