De bingoballen rollen ook in Esch voor digitaal spel

Bingo, dat is een spel waaraan alleen bejaarden meedoen onder het genot van een glaasje advocaat met slagroom. Excuus, dat wás een spel waaraan alleen bejaarden meedoen onder het genot van een glaasje advocaat met slagroom.

Sinds de coronacrisis is bingo hot, hip en booming. Het spel kan namelijk eenvoudig online door een grote groep mensen tegelijk gespeeld worden. Het verbindt een dorp, terwijl de bewoners elkaar niet ontmoeten. Daarnaast koopt de organisatie de prijzen doorgaans bij de plaatselijke ondernemers, die op deze manier wat steun ontvangen in een moeilijke tijd.

ESSCHE BOYS

De organisatie is in handen van voetbalvereniging Essche Boys. Op hun Facebookpagina meldt de club het volgende: ,,Het zijn voor het hele dorp hele lastige tijden waarin we helaas de deur nauwelijks uit mogen en waar een biertje bij Ons Café of kijken naar je favoriete sport er eventjes niet in zit. We kunnen er maar beter het beste van maken!"

Zaterdag 23 mei vanaf 20.00 uur is de Essche editie van De Grote Online Bingoshow live te volgen via YouTube. Bingokaarten zijn te koop via www.housefillerevents.nl/tickets.

Op de Facebookpagina van de voetbalclub is nadere informatie te vinden. Essche Boys belooft de deelnemers een avond vol humor, spel en gezelligheid. Een uitje voor het hele gezin, maar dan thuis.

Ook wie niet in Esch woont, kan meedoen met de ludieke dorpsbingo. Deelnemers uit alle omliggende dorpen worden van harte uitgenodigd.