Een delegatie van hofkapel De Kromploegers brengt voor de honderdste keer een coronatechnisch verantwoorde muzikale felicitatie. Henri van Ruremonde is de jarige die de serenade ontvangt. (Foto: Albert Stolwijk).
Een delegatie van hofkapel De Kromploegers brengt voor de honderdste keer een coronatechnisch verantwoorde muzikale felicitatie. Henri van Ruremonde is de jarige die de serenade ontvangt. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

MUZIKALE FELICITATIES DOOR LIEMPDSE HOFKAPEL IN TREK

Kromploegers: al 100 coronaserenades

De verjaardag van Liempdenaar Henri van Ruremonde kreeg zondag een dubbel feestelijk tintje. Niet alleen bracht een delegatie van De Kromploegers een serenade, het was ook nog eens de honderdste keer in vier weken tijd dat de muzikale felicitatiedienst uitrukte tijdens de coronacrisis.

Sinds 7 april kan iedere jarige job in Liempde aangemeld worden voor een muzikale traktatie via het speciaal daarvoor in het leven geroepen e-mailadres van de Lieimpdse hofkapel: coronafelicitatiedienst@kromploegers.nl.

VEILIGE AFSTAND

Een aantal muzikanten van hofkapel De Kromploegers luistert elke aangemelde verjaardag op met een verantwoorde serenade tijdens de uitbraak van Covid-19, namelijk buiten bij de voordeur en op veilige afstand. Evenals Van Ruremonde, waren de andere jarigen van drie tot 88 jaar oud blij verrast met Lang zal hij leven en Hij leve hoog.

Bij uitzondering speelden de muzikanten ook bij een huwelijksjubileum. Een echt feest zit er in deze tijd niet in, de muziek van De Kromploegers wordt daarom des te meer gewaardeerd.

De hofkapel hoopt begin juni weer op de gebruikelijke woensdagavond te gaan repeteren. De felicitatiedienst blijft in ieder geval tot en met 31 mei in Liempde actief. Tot deze datum kunnen jarigen van Kasteren tot Velder en van Hezelaar tot in '’t durp’ worden aangemeld voor een vrolijke noot.

FEESTWEEKEND

De Kromploegers hebben hun bekende feestweekend -de laatste editie zelfs- gepland staan op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 september. Vooralsnog is dit niet afgeblazen, de muzikanten houden de richtlijnen van het RIVM goed in de gaten. ,,De kans is natuurlijk aanwezig dat rond die tijd nog geen grotere evenementen gehouden mogen worden. In dat geval verzetten we ons feestweekend naar 24, 25 en 26 september 2021. De laatste editie komt er in ieder geval", aldus Ellen Nijssen namens De Kromploegers. ,,We wachten af wat minister-president Rutte nog meldt, voor we besluiten het weekend door te schuiven."

De voorverkoop voor het feestweekend gaat tot nader order dan ook door. Zaterdag 6 juni vanaf 10.00 uur kunnen belangstellenden via e-mailadres kromploegers@gmail.com entreebewijzen bestellen. Op Back 2 The Music zijn dit keer de Snollebollekes en George Baker te gast. De Liempdse hofkapel heeft de goede gewoonte met de artiest van die avond een optreden te verzorgen. Vorig jaar speelden de muzikanten bijvoorbeeld samen met Roel van Velzen.

Otto Lagerfett is gastartiest tijdens het traditionaler Oktoberfest. Hij bouwt, als alles doorgaat, samen met De Kromploegers een bruisend feest.


p Een delegatie van hofkapel De Kromploegers brengt voor de honderdste keer een coronatechnisch verantwoorde muzikale felicitatie. Henri van Ruremonde is de jarige die de serenade ontvangt. (Foto: Albert Stolwijk).