Radio TL en Boxtels Vertier schenken plantjes aan mantelzorgers.
Radio TL en Boxtels Vertier schenken plantjes aan mantelzorgers. Foto: Jan Hermens

1.300 PLANTJES ALS BLIJK VAN WAARDERING

Radiomakers hebben hart voor mantelzorgers

Jan Hermens

Maar liefst dertiendhonderd plantjes reikten Boxtels Vertier en Radio TL zaterdagmiddag bij Sint-Ursula aan de Baroniestraat uit aan welzijnsorganisatie ContourdeTwern. Bedoeld als blijk van waardering voor mantelzorgers: mensen die ondersteuning bieden aan een ander, ook in deze vreemde periode.

,,We willen jullie laten zien dat er aan jullie wordt gedacht en hoezeer wij het werk dat jullie doen waarderen", aldus Josephine Stans namens team Radio TL en Boxtels Vertier, dat uit vijf mensen bestaat.

Onder het motto Muziek brengt ons samen, startte Josephines echtgenoot Frank samen met zoon Tim met Radio TL, een internetzender. Luisteraars in Boxtel en omgeving kunnen er hun favoriete liedjes aanvragen. De mannen willen met hun uitzendingen de Boxtelaren steunen in de coronacrisis en hen laten voelen dat ze er niet alleen voor staan.

Wim van den Dungen en Alex van Vreede van Boxtels Vertier zijn bij de internetzender aangehaakt en koppelen acties aan de uitzendingen. Zo ontstond een samenwerking en sindsdien helpt het vijftal op drie manieren mensen. Ze laten luisteraars bepalen wie een attentie met een persoonlijke boodschap krijgt. Ze ondersteunen mensen op kleinschalige wijze financieel en ze geven wekelijks een blijk van waardering aan een hele groep in de Boxtelse samenleving. Dit kunnen horecaondernemers zijn, maar ook vrijwilligers van de Voedselbank, of zoals zaterdag, mantelzorgers.

Van Vreede: ,,We kunnen dit doen dankzij donateurs. Die zijn onmisbaar voor ons. We doen dit om mensen moed en hoop te geven."

BLOEMENHART

Om niet alleen in woorden uit te drukken, maar ook zichtbaar te maken hoezeer zij waarde hechten aan de inzet van honderden mantelzorgers, werden de plantjes in de vorm van een hart gerangschikt. De overhandiging kwam uiteraard in de uitzending van Radio TL. Van Vreede belde in en zo kregen de luisteraars mee wat er voor de ingang van Sint-Ursula gebeurde.

En het bleef dit weekend niet bij deze grootse schenking van plantjes. Radio TL en Boxtels Vertier verlootten 23 attenties in verband met Moederdag én gaven ook nog eens vijf bossen bloemen weg in het kader van de radio-actie Luisteraar voor luisteraar.


p Alex van Vreede belt naar Radio TL zodat luisteraars kunnen meegenieten van wat er gebeurt. (Foto: Jan Hermens).