Rens (links) en Job Markus spelen graag met Lego.
Rens (links) en Job Markus spelen graag met Lego. Foto: Jan Hermens

What's Up, Rens & Job?


De broertjes Rens (8) en Job (10) Markus uit Boxtel spelen graag met Lego én zijn grote fans van het televisieprogramma Lego Masters. Hun dorpsgenoten Jan Pennings en Lola Nouwens doen hieraan mee, al hadden zij geluk dat er in de aflevering van zaterdag niemand naar huis hoefde.

Wat vinden jullie van Lego Masters? Rens: ,,Leuk, we kijken iedere week, maar niet 's avonds. Dat is te laat, wij gaan om ongeveer acht uur naar bed. We waren net aan het kijken." Job: ,,De buurvrouw van mijn neefje Lasse is een vriendin van Lola. Met twee vriendjes heb ik een briefje aan haar geschreven. Toen mochten we bij haar thuis met Lego spelen, ik heb een poppetje gemaakt." Rens: ,,Eergisteren was ik aan het spelen, toen zag ik Lola nog wandelen."

Wat vinden jullie van de bouwwerken in Lego Masters? Job: ,,Cool." Rens: ,,De trein van Jan en Lola had geen wielen. Die leek meer op een helikopter, vind ik. De brickmaster zei dat ook."

Wat bouwen jullie zelf van Lego? Job: ,,Ik maak fantasiewezens, bijvoorbeeld monstertjes." Rens: ,,Ik vind technisch Lego het leukst, en dan vooral auto's. Die maak ik met het boekje erbij." De jongens zetten intussen allerlei bouwwerken op de tuintafel, van een groot ruimteschip tot een sportauto en van een geel monstertje tot een op het oog hermetisch gesloten kubus. Job: ,,Die heeft papa gebouwd. Hij kan open, probeer maar eens."

Job haalt zijn telefoon tevoorschijn, met foto's van Lego-creaties. Hij vertelt: ,,Ik heb een Instagram-account aangemaakt, @legoblokkenbouwer. Hier kun je dingen vinden die ik gemaakt heb, of die we samen gebouwd hebben."

Dat enorme ruimteschip is wel heel mooi! Rens: ,,Het kan schieten, kijk maar. Aan dit pijltje zit een touwtje, daar hebben we een stop motion-filmpje mee gemaakt."

Zouden jullie zelf wel mee willen doen aan Lego Masters? Job: ,,Ja, maar daar zijn we nu nog een beetje te jong voor."

t Rens (links) en Job hebben een deel van hun Lego-collectie uitgestald op de tuintafel. (Foto: Jan Hermens).