Afbeelding
Foto: Uniek Mode

Bibliotheek Babel zet deuren weer open in Boxtel


Liefhebbers van literatuur, lectuur en ander leesvoer kunnen sinds maandag weer in Bibliotheek Babel Boxtel aan de Burgakker terecht. Niet om er uitgebreid te gaan zitten lezen, wel om boeken in te leveren en te lenen.

De bibliotheek hanteert uiteraard de voorschriften van het RIVM. Dat wil zeggen dat er aangepaste openingstijden gelden en een maximumaantal bezoekers. Bovendien is de bieb alleen geopend om materialen te lenen en in te leveren, niet om te verblijven. Dat betekent dat er geen gebruik gemaakt kan worden van werk-, lees- en studieplekken of van de computers. Ook de toiletten zijn gesloten.

Met het heropenen van de bibliotheek is ook het reserveren van boeken weer mogelijk. Voor boeken die ingeleverd moesten worden in de periode van 9 maart tot 20 mei, is de uitleentermijn verlengd tot 1 juli. Zo krijgt iedereen ruim de tijd om boeken in te leveren. De Thuisbieb-app blijft beschikbaar tot 1 juni.


Mondkapje met eigen initialen verkrijgbaar

Een uitwasbaar en dus herbruikbaar mondmasker, met je initialen: het is bij Uniek Mode verkrijgbaar. De drie coupeuses van de Boxtelse kledingzaak aan de Rozemarijnstraat hebben zich de afgelopen weken gestort op het maken van katoenen beschermingsmiddelen.

Drie modellen zijn gemaakt, met verschillende kleuren en prints. Ze kunnen zelfs gepersonaliseerd worden met initialen of patches, zodat de koper een uniek mondmasker draagt.

De maskers zijn gemaakt van katoen en kunnen op zestig graden gewassen of eventueel gestoomd worden. Ze zijn herbruikbaar. (Foto: Uniek Mode).