De beoogde zonneweide is nu alleen nog een zonnige weide. (Foto: Zonnemaatjes).
De beoogde zonneweide is nu alleen nog een zonnige weide. (Foto: Zonnemaatjes). Foto: Tiny Vermeer

Nemerstroom zoekt Zonnemaatjes

De aanleg van een zonneveld met ruim 1.900 panelen start binnenkort in Haaren, op het terrein van de rioolwaterzuivering van waterschap De Dommel. Ruim driekwart van de benodigde inschrijven voor het project Nemerstroom zijn binnen, maar er is nog ruimte voor Zonnemaatjes die willen participeren.

Nemerstroom richt zich op inwoners van een deel van Boxtel (postcodegebied 5282), Esch, Haaren, Helvoirt, Biezenmortel, Vught en Cromvoirt. Belangstellenden kunnen zich inschrijven via zonnemaatje.nl.

Het project van coƶperatie Zonnemaatjes bestaat uit 1.900 zonnepanelen waarmee gemiddeld 520.000 kilowattuur duurzame energie per jaar wordt opgewekt, voldoende voor ruim 150 huishoudens. Aan deelname is een belastingvoordeel verbonden. De fiscale regeling verlaagd tarief geeft namelijk recht op een korting op de energiebelasting als een particulier of ondernemer samen met anderen investeert in opwekking van duurzame energie.

VRAGEN

Vanwege de coronacrisis kan er geen informatiebijeenkomst over Nemerstroom gehouden worden. Vragen kunnen gesteld worden via welkom@zonnemaatje.nl