Jara (links) en Fenna vinden het superleuk om bij Jumbo Oosterhof de bloemetjes 'buiten' te zetten. Achter de kassa genoten ze het meest. (Foto: Bas van den Biggelaar).
Jara (links) en Fenna vinden het superleuk om bij Jumbo Oosterhof de bloemetjes 'buiten' te zetten. Achter de kassa genoten ze het meest. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

STAPEL OP SINT LAAT FENNA'S WENS VOOR HAAR ZUSJE JARA IN VERVULLING GAAN

Boxtelse bloemenmeisjes in de supermarkt

Jan Hermens


,,Beste Sint, mijn zusje is zo lief geweest, dus vraag ik of ze een dag bloemenverkoopster mag zijn." De harten van de vrijwilligers van Stapel op Sint smolten een beetje toen ze deze wens van Fenna Dijkhuizen (12) uit Boxtel lazen. Ze maakten werk van haar verzoek en vrijdag was de grote dag: Jara (9) zette bij Jumbo Oosterhof samen met haar grote zus de bloemetjes buiten. Buiten de winkelpoortjes althans, want daar staan de stellingen.

Jara had ook een wens achtergelaten bij Sinterklaas tijdens zijn verblijf in kasteel Stapelen. Zij schreef dat ze wil dat Fenna, die diabetes type 1 heeft, van haar ziekte geneest. Die droom kan Stapel op Sint niet waarmaken, maar de wens van Fenna uit laten komen, dat is goed gelukt.

ZOOM

Meester Willem Merkx van de Sint-Petrusschool en José van der Linden, vrijwilliger van Stapel op Sint, hadden een manier bedacht om Fenna compleet te verrassen. Fenna: ,,Ik kreeg van de meester de vraag om vrijdagochtend om half negen in te loggen voor een Zoom-meeting." Dat vond ze al een beetje vreemd, want het ging om een gesprek alleen met haar. Toen de meester in beeld verscheen, werd al snel alles duidelijk. José van der Linden logde namelijk ook in en vertelde dat Fenna's wens in vervulling zou gaan. De zusjes mochten dezelfde ochtend nog een uurtje bloemen verkopen bij Jumbo Oosterhof, een Vriend van de Sint.

Fenna: ,,We hebben schappen bijgevuld met bloemen, aan de kassa gezeten en zelf boeketten samengesteld." Jara: ,,Aan de kassa zitten vond ik het leukst. Dat is echt bijzonder, met de klanten praten en zeggen: dit kost zoveel euro." Eigenlijk zijn de meisjes nog veel te jong om kassawerk te mogen doen, maar voor deze gelegenheid werd een uitzondering gemaakt. En uiteraard was er een ervaren medewerker van Jumbo om de twee bloemenverkoopsters te begeleiden.

WINKELTJE SPELEN

Moeder Cindy keek trots toe hoe haar dochters hun best deden om de stellingen netjes bij te vullen en bloemen tot een fraai boeket te schikken. ,,Ze vinden het geweldig. Jara houdt bloemen én speelt graag winkeltje. Nu maken Fenna en zij mee hoe het er in het echt aan toegaat." José van der Linden geniet ook. ,,Het leuke hieraan is dat kinderen niet iets voor zichzelf, maar voor een ander wensen."

Zussen Jara en Fenna werden vrijdagochtend verrast door schoolmeester Willem Merkx en vrijwilliger José van der Linden van Stapel op Sint. (Foto: eigen collectie).