Afbeelding
Foto: Maarten Melis



Woonunits boven winkel

Hoewel er 'verkocht' op de gevel prijkt, is er nog geen nieuwe winkelformule gevonden voor het leegstaande pand aan de Rechterstraat 42 in Boxtel. Makelaar Stefan van Hamond meldt dat op de eerste verdieping vier woonunits worden gerealiseerd, maar dat hij voor de begane grond nog altijd een huurder zoekt. Vidrea Retail, het moederbedrijf van de kledingzaak Miller & Monroe, ging vorig jaar failliet en sindsdien staat het pand tussen Bakkerij Bart en de Poolse supermarkt leeg.


MANIFEST OM NIET TE WACHTEN TOT 1 SEPTEMBER

Sportscholen Boxtel willen eerder open

Jan Hermens

Het viel sportschoolhouders Daniël Hoenselaars (Daniël's Gym en 040Fit), Gemmy Schellekens (Tiga) en Dick Boender (Boender Fitness) zwaar tegen dat minister-president Mark Rutte aangaf dat sportscholen tot 1 september dicht moeten blijven. Ze zijn het niet met de maatregel eens en willen eerder open.

De brancheorganisatie NL Actief heeft een manifest opgesteld om de beleidsmakers er alsnog van te overtuigen dat sportscholen eerder open moeten kunnen. De Boxtelse ondernemers onderschrijven dit landelijke document volledig. Schellekens: ,,Wij houden mensen in beweging en dragen dus bij aan hun fysieke conditie. Dat is belangrijk, zeker nu mensen veel thuiszitten. En schoon, het is hier brandschoon. We zijn er helemaal op voorbereid om klanten op anderhalve meter afstand van elkaar te laten sporten."

Dat geldt voor Daniël's Gym en 040Fit net zozeer, zegt Hoenselaars. ,,Wij hebben ook al een routing klaar en de ruimte anders ingericht."

De twee instituten proberen met buitenfitness hun klanten sportlessen aan te bieden én inkomsten te genereren. Schellekens: ,,Tot september geen inkomsten, dan krijgen we het serieus moeilijk. Buitenfitness kunnen wel al geven, dat scheelt."

ABONNEMENTEN

Bij Boender Fitness wordt nu niet gesport, maar eigenaar Dick Boender zit niet geheel zonder inkomsten: ,,Ik heb ook zonnebanken. Die mogen gebruikt worden. En ik verkoop fitnessapparatuur voor thuis. Daar is nu veel vraag naar." Dit neemt niet weg dat ook hij vindt dat sportscholen snel de deuren moeten kunnen openen. ,,Die maatregel klopt niet. Hij is onterecht. Ik heb er goede hoop op dat hij wordt teruggedraaid. Er zijn al gesprekken met de minister geweest en sportschoolketen BigGym heeft een kort geding tegen de overheid aangespannen. Ik verwacht dat we ergens in juni of juli weer open mogen."

De sportschoolhouders hebben de abonnementen van hun leden stopgezet. Schellekens: ,,We leveren nu geen product, dus kunnen we ook geen betaling verlangen. Mensen zijn best bereid ons een poos te steunen, maar niet eindeloos."

Wie Hoenselaars een steuntje in de rug wil geven, kan een fraaie sporttas kopen. Hij heeft er een winactie aan gekoppeld. ,,Ik krijg veel positieve reacties van leden. Dat is fijn."

Schellekens: ,,Als de coronaperikelen achter de rug zijn, bieden wij zorgmedewerkers die zich nu dag en nacht inspannen om mensen beter te maken, een cadeau aan. Zij mogen zes maanden onbeperkt bij Tiga komen sporten. Maar eerst eens zien dat we weer open mógen. Het liefst zou ik 1 juni de deuren openen."

Daniël Hoenselaars, eigenaar van Daniël's Gym en 040Fit, is er klaar voor om de sportscholen te openen. (Foto: Bas van den Biggelaar).
Buitenfitness bij Tiga. De faciliteiten zijn er om leden te ontvangen. (Foto: Tiga).