Filipe van den Borne (links) en Patrick Bunskoek met het bord dat op 25 locaties geplaatst wordt. (Foto: Jan Hermens).
Filipe van den Borne (links) en Patrick Bunskoek met het bord dat op 25 locaties geplaatst wordt. (Foto: Jan Hermens). Foto: Jan Hermens

ACTIE IN KADER WEES LOYAAL, KOOP LOKAAL

Borden wijzen klanten op anderhalvemeterregel

Jan Hermens

Nu steeds meer zaken weer open mogen en het Rijk de coronamaatregelen stukje bij beetje versoepelt, neemt de drukte in winkelstraten toe. Een goed teken, vinden ondernemers Filipe van den Borne en Patrick Bunskoek. ,,Maar mensen moeten nog altijd voldoende afstand bewaren."

Vandaar dat Centrummanagement en ondernemers besloten borden op diverse locaties in de gemeente Boxtel te plaatsen. ,,Wanneer er geen mensenmassa's ontstaan, is er geen risico dat van overheidswege winkelstraten afgesloten worden."

Onder de noemer Wees loyaal, koop lokaal stimuleren de zelfstandigen dat inwoners van Boxtel in hun eigen dorp winkelen. De overkoepelende actie heet Plan C. Op de website Beleefboxtel.nl is een overzicht te vinden van deelnemende bedrijven, hun openingstijden, aanbod en werkwijze tijdens de coronacrisis.

Van den Borne: ,,De actie is breed getrokken. We richten ons op het centrum, maar ook op Breukelen, Selissen, Oosterhof en Liempde. De borden wijzen mensen erop dat ze voldoende afstand van elkaar moeten houden. Dat is in hun eigen belang en in dat van ons. Daarnaast geeft het bord verbondenheid tussen de ondernemers weer, met een fotocollage."

SAMENWERKING

Bunskoek vult aan: ,,We hebben er 25 gemaakt. Verschillende bedrijven die wat diensten betreft raakvlakken vertonen, hebben samen de borden geproduceerd: HashtagMedia, Daisy Renders grafisch ontwerp, Picto-Specialist en Infolio. Een fraai staaltje samenwerking. Ik hoop dat zulke samenwerkingsverbanden in de toekomst vaker ontstaan."


q Filipe van den Borne (links) en Patrick Bunskoek met het bord dat op 25 locaties geplaatst wordt. (Foto: Jan Hermens).