Doordat Streekhuis Het Groene Woud onlangs verhuisde uit het voormalig gemeentehuis, heeft Rene Knoops (rechts) van Het Raadhuis Verzekeringen en Hypotheken meer ruimte om de klanten van Henk Quinten van Geld en Makelaardij op te vangen. (Foto: Albert Stolwijk).
Doordat Streekhuis Het Groene Woud onlangs verhuisde uit het voormalig gemeentehuis, heeft Rene Knoops (rechts) van Het Raadhuis Verzekeringen en Hypotheken meer ruimte om de klanten van Henk Quinten van Geld en Makelaardij op te vangen. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

DEEL TAKEN GELD EN MAKELAARDIJ NAAR HET RAADHUIS

Liempdse bankzaken bij één bedrijf

JULES HAMELEERS

Liempde was goed bedeeld met twee vestigingen van RegioBank. Toen het vergoedingenmodel van de koepelorganisatie op de schop ging, besloten Henk Quinten van Geld en Makelaardij en Rene Knoops van Het Raadhuis Verzekeringen en Hypotheken hun taken per 1 juni anders te verdelen. Quinten gaat zich volledig richten op makelaardij, Knoops neemt de rest van de RegioBank-taken op zich.

Voorheen hield Quinten zich bezig met verzekeringen, hypotheken, bankzaken én makelaardij. Hij gaat zich nu focussen op dat laatste: aanschaf, verkoop en taxatie van woningen. ,,Toen het vergoedingenmodel van RegioBank op de schop ging, zijn we om de tafel gaan zitten. We zagen dat er nog maar plek was voor één vestiging in Liempde", legt Quinten uit. ,,Ik ben begin dit jaar 64 geworden: dat is toch een moment waarop je gaat kijken waar je écht mee bezig wil zijn. Toen heb ik besloten om drie van mijn takken en de klanten die daarbij horen over te dragen aan Het Raadhuis."

POSITIEVE REACTIES

,,Over het algemeen krijgen we positieve reacties", legt Quinten uit. ,,Mensen vinden het wel heel fijn dat hun zaken in Liempde blijven. Rene is toch een bekend gezicht en dat vinden klanten prettig." Ook Knoops is verguld met de wisseling van taken: ,,Het proces ging over het algemeen heel soepel. Natuurlijk hebben we gediscussieerd over sommige onderwerpen, maar we waren eigenlijk overal zo uit." Om de extra taken te kunnen opvangen, neemt Het Raadhuis ook medewerkster Liesbeth van der Veen over. ,,Zo kunnen we de extra klanten goed opvangen en zien zij een bekend gezicht", aldus Knoops.

Vanwege zijn aankomende pensioengerechtigde leeftijd, vragen mensen Quinten regelmatig of hij zijn bedrijf aan het afbouwen is. Dat ontkent de Liempdenaar stellig: ,,Ik ga zeker niet rustig aan doen. Ik verleg gewoon mijn focus."

DVG

Samenwerken was geen grote stap voor de Liempdenaren: voor alle RegioBank-activiteiten sloegen zij al jaren de handen ineen. Zo sponsorden ze samen voetbalclub DVG en steunden ze Jeugdvakantieweek Liempde. ,,En Liempde is maar een klein dorp; we kenden elkaar al vijftig jaar", legt Quinten lachend uit. Knoops: ,,En ik ben iets jonger dan Henk, dus ik moet nog een paar jaartjes vooruit. Daarom hebben we besloten dat ik, als 'jongere', nu RegioBank overneem."

Voor klanten verandert er niet bijzonder veel: zij zijn al door middel van een brief geïnformeerd over de verschuiving van taken. De mensen die hun hypotheek-, verzekerings- of bankzaken bij Quinten hebben ondergebracht, moeten zich echter voortaan melden bij het het oude raadhuis aan Keefheuvel 1 in plaats van bij het pand van Geld en Makelaardij aan de Nieuwstraat 30. Ook blijft er een mogelijkheid bij de vestiging van Knoops om geld te storten en op te nemen. ,,Hier maakten sommige mensen zich wat zorgen over", melden de bankeigenaren. Zodra de coronamaatregelen ietwat versoepeld zijn, worden klanten uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek bij Het Raadhuis.


p Door het vertrek van het Streekhuis heeft René Knoops (links) van Het Raadhuis Verzekeringen en Hypotheken meer ruimte om de klanten van Henk Quinten van Geld en Makelaardij op te vangen. (Foto: Albert Stolwijk).