Afbeelding
Foto: Nel van Doorn

CARILLONBESPELING DOOR TOMMY VAN DOORN OP BEVRIJDINGSDAG

Klanken van vreugde en vrijheid

Beiaardier Tommy van Doorn bespeelde op Bevrijdingsdag op verzoek van de gemeente Boxtel het carillon in de toren van de Sint-Petrusbasiliek. Tussen elf en twaalf uur 's ochtends strooide hij zijn klanken van vrijheid uit over het dorp.

Het Wilhelmus heeft al geklonken, evenals Ode an die Freude en natuurlijk Brabant van Guus Meeuwis. Belangstellenden zitten aan de voet van de toren te luisteren naar de klokken. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zou er geen sprake van zijn geweest dat onze Nederlandse nationale hymne over Boxtel zou uitwaaien. Sterker nog, klokken werden vaak geroofd om omgesmolten te worden. Het carillon dat door de straten klinkt en ongehinderd het thema van de film Schindler's List verspreidt, is dus ook een teken van vrijheid.

(Foto: Nel van Doorn).


Zorgverlener Mirjam Joosten in het zonnetje gezet

Beeldend kunstenares Pia Sprong uit Kamerik heeft het initiatief genomen om elke week een zorgverlener in het zonnetje te zetten middels een (portret)tekening. En deze week viel die eer de Boxtelse Mirjam Joosten te beurt.

Mirjam is als verzorgende individuele gezondheidszorg werkzaam in zorgexpertisehuis Liduina van Zorggroep Elde Maasduinen. Zij zet zich in voor de mensen op afdeling De Berk.

Kunstenares Sprong maakt sinds het begin van de coronacrisis kunstwerken onder de noemer #troosttekeningen op het sociale medium Twitter. (Afbeelding: Pia Sprong).

Afbeelding