Lennisheuvel liep zaterdag massaal uit voor de uitvaart van LSV'er René van Oirschot. (Foto: eigen collectie).
Lennisheuvel liep zaterdag massaal uit voor de uitvaart van LSV'er René van Oirschot. (Foto: eigen collectie). Foto: eigen collectie

LENNISHEUVEL LOOPT MASSAAL UIT VOOR EERBETOON AAN GELIEFD LID VOETBALCLUB

'René laat enorme lacune achter bij LSV'

HENK VAN WEERT

Vanaf zijn woning in de wijk Het Gescheurd Hemd tot aan de Sint-Theresiakerk stond het zaterdag vol met mensen. Waarschijnlijk was het in Lennisheuvel nog nooit zo druk langs de straten. Het dorp nam op indrukwekkende wijze afscheid van een geliefde medebewoner: René van Oirschot. Hij werd slechts 57 jaar oud.

Van Oirschot overleed een week eerder in een ziekenhuis in het Duitse Münster. Daar werd hij begin april per helikopter heengebracht nadat het er alle schijn van had dat hij was besmet met het coronavirus. Uiteindelijk werden diverse tests uitgevoerd, maar geen daarvan bleken positief. Het virus dat de machinist van Wagenaars Grond- en Bouwstoffen, Milieu Service Brabant én Holland Recycling wél onder de leden had, tastte echter zijn vitale organen aan. Het overlijden kwam dan ook als een schok, meldden Henk en Angelique Wagenaars via de website van hun bedrijven.

De verbijstering was niet minder groot bij de plaatselijke voetbalclub LSV, waar Van Oirschot onder meer actief was als speler in het veteranenteam en grensrechter voor het eerste elftal. ,,René was bij velen geliefd", weet LSV-voorzitter Frans van der Struijk. ,,Ook op de vaste clubavond op donderdag. René kon op een typische, droge manier uit de hoek komen. Zijn opmerkingen waren altijd gevat en daarmee trok hij veel leden aan. Hij laat dan ook een enorme lacune achter bij onze voetbalclub."

Van der Struijk waardeert het dat ook diverse leden van zusterverenigingen ODC en RKSV Boxtel acte de présence gaven afgelopen zaterdag.

BLAUW EN GEEL

Tijdens de uitvaart presenteerden de LSV-spelers van het vaandelteam zich in de clubkleuren blauw en geel. En die kleuren kwamen ook terug bij de ballonnen die werden opgelaten. Clubleden plaatsten die dag spontaan de barkruk die de naam van René draagt met bloemen op de middenstip van het voetbalveld.

Vanwege de beperkende coronamaatregelen mocht tijdens de uitvaartdienst in de kerk maar een beperkt aantal mensen aanwezig zijn. Door plaats te nemen langs de route tussen de woning van de overledene en de kerk kon toch massaal afscheid worden genomen. De rouwauto werd te voet gevolgd door Jolanda, de echtgenote van Van Oirschot en diens kinderen Hayke en Lieke en hun partners.