Het liefste wat Liam (1) doet is tekenen. Daarom deelt zijn moeder zijn kleurige kunstwerken uit aan mensen die een hart onder de riem nodig hebben. (Foto: eigen collectie).
Het liefste wat Liam (1) doet is tekenen. Daarom deelt zijn moeder zijn kleurige kunstwerken uit aan mensen die een hart onder de riem nodig hebben. (Foto: eigen collectie). Foto: Eigen collectie

KRISTEL COOLEN DEELT TEKENINGEN ZOON UIT IN CORONACRISIS

Liam (1) tekent voor een glimlach

JULES HAMELEERS

Liam (bijna 2) tekent zich suf: het is zijn favoriete bezigheid. Na zo'n zeventig tekeningen wist moeder Kristel Coolen niet meer wat ze met al die kunstwerken aan moest. Daarom deelt ze ze uit om mensen op te vrolijken. ,,Sommige laten zelfs een traantje omdat ze het zo lief vinden."

Kristel brengt de tekeningen langs bij verzorgingstehuizen en woonvormen voor verstandelijk gehandicapten, geeft ze aan winkelend publiek in supermarkt Plus waar ze werkt of ze stopt ze tijdens het wandelen gewoon bij iemand in de bus die ze niet kent. Mensen die chagrijnig worden van het boodschappen doen of eenzame ouderen wil ze zo een hart onder de riem steken.

,,Liam begrijpt niet wat corona is natuurlijk, maar hij begrijpt wel dat hij iets doet waar hij mensen blij mee maakt", vertelt ze. Tot nu toe krijgt ze alleen maar leuke reacties op de kleurplaten, die Kristel uitknipt en opplakt met een opbeurende tekst erbij. Mensen zijn verrast, beginnen spontaan te lachen of moeten zelfs even huilen. ,,Dat is ontzettend leuk om te merken. Ik krijg ook wel eens een kaartje of een zak snoep terug. Maar daar gaat het natuurlijk helemaal niet om voor ons."

De jonge Boxtelaar wordt op donderdag 21 mei twee jaar oud. Kristel zou het ontzettend leuk vinden als mensen nu een kaartje terug willen sturen. ,,Hij kan het natuurlijk niet vieren...", legt ze uit. Post mag naar Schelling 27, 5283 PH Boxtel.