Met behulp van een hoogwerker krijgen Frans en Willemien van Gulik champagne aangereikt. (Foto: Peter de Koning).
Met behulp van een hoogwerker krijgen Frans en Willemien van Gulik champagne aangereikt. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

FRANS EN WILLEMIEN VAN GULIK GENIETEN VAN VERRASSINGEN

Luchtpost voor gouden paar Hoogheem

Jan Hermens

Frans en Willemien van Gulik uit Boxtel waren compleet verrast toen vrijdagochtend het bakje van een hoogwerker voor hun deur op Hoogheem verscheen. Dat gebeurde niet zonder reden: het echtpaar was die dag vijftig jaar getrouwd, maar had vanwege de coronacrisis geen feestelijkheden verwacht.

Die surprise kwamen er toch, dankzij de vrijwilligers van de Hoogheem Huiskamer, waar het echtpaar Van Gulik actief is. De balustrade van de galerij werd versierd met goudkleurige ballonnen en met behulp van de hoogwerker kregen Frans en Willemien champagne en een roosje, koffie met gebak en een enorme slinger wenskaarten overhandigd. Dochter Karin Boons: ,,Leni van den Aker van de Huiskamer had alle kaarten verzameld. Maar omdat alleen mensen die daarvoor zijn gecertificeerd, de hoogwerker mogen bedienen, werd alles namens de flatbewoners overhandigd door iemand van het bedrijf." Als een lint bungelden de kaarten in de lucht, de man in het bakje gaf Frans en Willemien de slinger, die ze vervolgens zelf binnen moesten hengelen.

BEWONERS

,,Een geweldige verrassing waar ze niet op hadden gerekend. Ze wisten echt van niets. Er was 's ochtends nog niets versierd en waren al op zoek naar de ballonpomp," aldus Boons. Tot er een alarmgeluid klonk, dat het echtpaar naar buiten trok. Frans: ,,Toen zagen we beneden een tent staan en merkten we op dat de balustrade van de galerij versierd was. Medebewoners van de flat Leeuw zongen ons toe en er werden toespraken gehouden."

En daar bleef het niet bij. Wandelsportvereniging De Keistampers, waar Fans en Willemien lang actief voor zijn geweest, droeg eveneens haar steentje bij door vanaf de grond een lied ten gehore te brengen.

's Middags kreeg het echtpaar bezoek van familieleden. Die kwamen keurig na elkaar, zodat het gezelschap klein bleef, maar het huwelijksjubileum niet ongemerkt voorbij ging. Frans: ,,Het is een heel speciale dag geworden, daarvoor willen wij iedereen die erbij betrokken was, hartelijk bedanken."


q Met behulp van een hoogwerker krijgen Frans en Willemien van Gulik champagne aangereikt. (Foto: Peter de Koning).