PvdA/GroenLinks gaat strijdbaar de verkiezingen in


Waar de partijleden van PvdA/GroenLinks eind vorig jaar nog vreesden voor het voortbestaan van de fusiegroepering in de Boxtelse politiek, zijn zij nu weer strijdbaar. Na een oproep in onder meer deze krant, meldden zich een tiental inwoners. Nu gaat de partij voor drie zetels tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 18 november.

Er is een politiek team van vijf mensen gevormd dat actuele onderwerpen behandelt en zich oriënteert op een actieve rol in de komende bestuursperiode. Daarnaast heeft het campagneteam een boost gekregen en is er een voorlopig nieuw bestuur. Dit bestaat uit Cent van den Berg van GroenLinks afdeling Meierij-Maashorst (voorzitter), Frank Geurtz (penningmeester) en oud-raadslid Nico Bulter.

KANDIDATEN

De laatste hobbel die nu genomen moet worden, is het vinden van kandidaten voor de raads- en steunfractie. Hiervoor kunnen leden zich melden bij het bestuur.


Opticien start met oogmetingen op afstand

Joop van den Borne Optiek start opnieuw met oogmetingen. Hierbij worden alle hygiëne en afstandsmaatregelen in acht genomen.

In de afgelopen weken is de winkel van Joop van den Borne Optiek zo ingericht, dat aan alle hygiëne- en afstandsmaatregelen voldaan wordt. Van den Borne heeft geïnvesteerd in de nieuwste digitale oogmeetapparatuur, waardoor de opticiens ogen op anderhalve meter afstand kunnen meten. In iedere meetruimte staat daarnaast een scherm tussen de klant en opticien.

Joop van den Borne Optiek aan de Markt is geopend volgens reguliere openingstijden. Oogmetingen vinden uitsluitend plaats op afspraak. De opticien vraagt vooraf of een klant hoest of koorts heeft.