Een deel van de lading piepschuin die het Boxtelse gilde zaterdag uit de oud-papierwagen moest vissen.
Een deel van de lading piepschuin die het Boxtelse gilde zaterdag uit de oud-papierwagen moest vissen. Foto: Freek Claasen

Irritatie bij gilde over piepschuim tussen oud papier


Elke vierde zaterdagochtend van de maand halen leden van het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris oud papier op in het centrum van Boxtel. Afgelopen zaterdag troffen de vrijwilligers die hun clubkas willen spekken, wéér een hele lading piepschuim tussen de stapels kranten en folders die langs de weg staan.

  1. Freek Claasen was afgelopen weekeinde een van de vrijwilligers die achter de vuilniswagen liep voor de papierinzameling. Na afloop bleek dat dichtgeplakte dozen vol tempex in de laadklep terecht waren gekomen. Een maand eerder was dat ook al het geval. En dus konden de gildeleden het piepschuim uit de laadklep vissen. Want uiteraard hoort dat niet tussen het oud papier thuis. ,,Voor ons is dit heel vervelend en een verspilling van tijd", mopperde Claasen na de ophaalronde via Facebook. Hij roept bewoners op om alleen papier aan de straat te zetten. ,,Ter verduidelijking, aangezien ik dit ook geregeld meemaak: glas, blik, hout, puin en dergelijke zijn ook géén oud papier!"


  2. q Een deel van de lading piepschuim die het Boxtelse gilde zaterdag uit de oud-papierwagen moest vissen. (Foto: eigen collectie).