Tuin Wereldhuis favoriet voor stiltezuil

De tuin van het Wereldhuis aan de Achterberghstraat. Dat is volgens het overgrote deel van de inzendingen de beste plek voor het stiltezuiltje dat kunstenaar Marten Groen maakt. Hij liet zich daarvoor inspireren door de coronacrisis.

Vorige week vertelde de beeldend kunstenaar hoe hij ertoe kwam een relatief eenvoudig gedenkteken te maken. Het werd een zuiltje van Belgische hardsteen met aan de voor- en achterkant een tekst: 'De stilte gehoord' en 'De gehoorde stilte'.

Van de ruim twintig lezers van deze krant die reageerden, noemden vijftien mensen de tuin van het Wereldhuis. De reden is simpel: het aantal bewoners dat overleed door Covid-19 is volgens een medewerker abnormaal hoog: ,,Bewoners en personeel zijn allemaal verdrietig, stil en ontroerd", schrijft de vrouw. Ze geeft aan dat ze geen specifieke aantallen van de slachtoffers mag noemen.

Andere locaties voor het zuiltje waren: Kampina (rolstoelpad of bij het Palingven), het nieuwe vlonderpad bij de Konijnshoolsedreef, parkje Indenhof (Mgr. Bekkersstraat) en het nieuwe parkje op de hoek Burgakker/Raaphof.

De redactie geeft de locaties door aan de kunstenaar die vervolgens een definitieve plek kiest voor zijn object.