Afbeelding
Foto: Bas van den Biggelaar

BEZOEK SENIOREN AAN MEP KAN NIET DOORGAAN DOOR CORONA

Hockeymeiden bakken voor Liduina

JULES HAMELEERS

Roomsoezen, hartjes en lieve teksten. Een meidenteam van hockeyclub MEP is dinsdag langs geweest bij zorgexpertisehuis Liduina om daar zelfgebakken taarten af te geven. ,,Ik vind het zielig dat veel oude mensen nu alleen zijn", aldus Laura Schoenmakers (10).

Het team, dat bestaat uit jeugd van 9 en 10 jaar oud, nodigde afgelopen jaren eenzame ouderen van Met je Hart uit bij de hockeyclub, legt Ivy van Geel van de in Boxtel opgerichte stichting uit. Zij en haar man Joost, die de meiden traint, namen daarom het initiatief voor deze activiteit. De senioren konden dan een wedstrijd bekijken en achteraf aten de ouderen en jongeren een broodje kroket.

Door de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kon deze activiteit dit jaar niet door gaan. ,,Daarom hebben we allemaal een taart gebakken", legt Lot van Geel (10) uit. Die heeft zij, samen met haar teamgenoten langs gebracht bij zorgexpertisehuis Liduina. Een medewerkster van het verpleeghuis verwelkomde de kinderen met open armen: ,,Ze vond het heel fijn dat we dit deden", benadrukt Julia Koppens (10).

Laura was er ook bij, met haar eigen baksel: ,,Ik vind het zielig dat oude mensen nu veel alleen zijn, daarom kwamen we taart brengen."

Met je Hart was vrijdag ook al actief in het centrum van Boxtel. Rode ballonnen in de vorm van een hart trokken toen veel bekijks in de Rechterstraat. De stichting had ze gekocht bij Natasja Fashion en deelde ze uit aan kwetsbare ouderen. Met voor iedere senior twee brownies van Lunch bij Trots.

Natasja Willems, eigenaresse van Natasja Fashion, had de ballonnen op haar beurt weer aangeschaft bij De Feestspecialist.nl. ,,Stichting Met je Hart koopt bij mij in, ik bij een collega-ondernemer, zo steunen we elkaar."


p De MEP-meiden tonen hun baksels die ze maakten voor ouderen voor zorgexpertisehuis Liduina. (Foto: Bas van den Biggelaar).

Vrijwilligers van stichting Met je Hart haalden vrijdag in de Rechterstraat ballonnen en brownies op die ze later aan senioren uitdeelden. (Foto: Jan Hermens).
Afbeelding
Afbeelding