Momenteel wordt door een gespecialiseerd bedrijf asbest verwijderd uit restaurant Molenwijk. (Foto: Henk van Weert).
Momenteel wordt door een gespecialiseerd bedrijf asbest verwijderd uit restaurant Molenwijk. (Foto: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert

FIKSE VERBOUWING VAN RESTAURANT AAN LEIJSENVEN

Strippen 'Molenwijk' in volle gang

HENK VAN WEERT

Er wordt volop gewerkt in park Molenwijk. Uit het gelijknamige restaurant aan de oever van het Leijsenven wordt momenteel asbest verwijderd door een gespecialiseerd bedrijf. Over de planning van de verbouwing valt - mede vanwege de coronacrisis - niets zinnigs te zeggen. ,,Goed werk vergt tijd", stelt eigenaar Patrick van Loosbroek.

De renovatie van het markante horecapand wordt uitgevoerd door het Dungense bouwbedrijf Groenendaal, dat in Maaskantje ook de nieuwbouw realiseert van de legendarisch New Kids-snackbar 't Pleintje.

Inmiddels is duidelijk dat er meer asbest in restaurant Molenwijk is verwerkt, dan verwacht. Het brandwerende, maar kankerverwekkende materiaal wordt momenteel verwijderd. Hierna kan de verdere ontmanteling plaatsvinden in voorbereiding van de daadwerkelijke renovatiewerkzaamheden, meldt eigenaar Van Loosbroek. Diverse leidingen van nutsvoorzieningen die onder de herkenbare haag aan de voorzijde van het restaurant lagen, zijn verplaatst. Rondom het gebouw is ruimte vrij gemaakt voor de aankomende werkzaamheden.

Vorig jaar zomer werd bekend dat ondernemer Van Loosbroek, eigenaar van horrenbedrijf Unilux, restaurant Molenwijk over zou nemen van uitbater Karel Wijnen. Afgelopen winter is het koopcontract getekend en inmiddels is dus de verbouwing van start gegaan. Daarbij wordt ook zoveel mogelijk rekening gehouden met de consequenties van de coronacrisis, zodat het nieuwe restaurant - dat Van Loosbroek overigens niet zelf gaat runnen - ook meteen klaar is voor de toekomst.


p Restaurant Molenwijk in het Boxtelse wandelpark wordt ingrijpend gerenoveerd in opdracht van eigenaar Patrick van Loosbroek. (Foto: Henk van Weert).