Marieke van Amelsfort vond een bijzondere Sarah in haar tuin.
Marieke van Amelsfort vond een bijzondere Sarah in haar tuin. Foto: Jan Hermens

BIJZONDERE SARAH MET BEWEGENDE LEDEMATEN

Verjaardag niet onopgemerkt voorbij

Jan Hermens

Joost Evraets uit Boxtel zorgde dat de vijftigste verjaardag van zijn vrouw Marieke van Amelsfort, afgelopen dinsdag, niet onopgemerkt voorbij ging. Hij bedacht en maakte een originele Sarah, die veel bekijks trok.

Hij plaatste in de voortuin van hun woning aan Villa Romana een trekpop met Mariekes beeltenis. ,,Die foto kreeg ik een paar dagen geleden binnen en is gemaakt in verband met mijn nieuwe baan," vertelt Van Amelsfort lachend. ,,Dat kwam Joost nu goed uit."

Ze trekt aan het touwtje om te tonen dat de ledematen van de bijzondere Sarah kunnen bewegen. Lief, zorgzaam en uniek, vermeldt het bijbehorende bordje. ,,Toevallig werk ik sinds kort in de zorg, maar dat zorgzame slaat vooral op mijn karakter", aldus de jarige.

Het was de bedoeling om de mijlpaal in Parijs te vieren, maar dat plan viel door de coronamaatregelen in duigen. Marieke baalt wel een beetje, maar: ,,Nu besteden we op heel kleinschalige wijze aandacht aan mijn verjaardag en maken we het toch een beetje gezellig." (Foto: Jan Hermens).