eigen verkeersbord Julianastraat.
eigen verkeersbord Julianastraat. Foto: Saskia Bakker

AUTOMOBILISTEN KOMEN HARD BOCHT DOOR

Bewoners Julianastraat willen verkeersdrempel

Jan Hermens

In de Boxtelse Julianastraat geldt eenrichtingverkeer, maar daar houdt niet iedere automobilist zich aan. Dat baart een aantal bewoners zorgen. En er wordt hard gereden, stellen zij. Ze vrezen dat hun kinderen die regelmatig in de straat spelen gevaar lopen en pleiten nu voor verkeersremmende maatregelen.

Buurtbewoonster en moeder Saskia Bakker vertelt: ,,Auto's komen vanaf de Breukelsestraat met te hoge snelheid door de bocht. Het is dan echt oppassen voor de kinderen."

De bezorgde ouders zien graag dat er maatregelen worden genomen om de snelheid van auto's in te perken. Een drempel voor, in of net na de bocht bijvoorbeeld, of een versmalling. Omdat de kinderen door de coronacrisis veel thuis zijn, bevinden ze zich overdag vaker buiten. Om de straat te versieren met stoepkrijt of zomaar een spelletje te doen. ,,Vroeger zaten we voor onze huizen om op de kinderen te letten. We riepen met z'n allen heel hard 'auto' als er iets aankwam", geeft Bakker aan.

BORD

Nu hun kinderen iets groter zijn, hebben de ouders iets anders bedacht. Een eigen waarschuwingsbord met 5 km erop. Dat lijkt te werken, maar de bewoners zien liever een meer structurele oplossing voor het verkeersprobleem. Ze hebben daarover onderling al van gedachten gewisseld, maar hun wens nog niet kenbaar gemaakt richting de gemeente Boxtel.


t Ouders in de Julianastraat hebben zelf een waarschuwingsbord gemaakt dat automobilisten moet attenderen op spelende kinderen. Ze zien liever een structurele oplossing die het verkeer doet remmen, zoals een drempel. (Foto: Saskia Bakker).


De Dommel verbiedt onttrekken water uit beken de Beerze

Om planten, dieren en de waterkwaliteit in het stroomgebied van de Beerze te beschermen, mag er tijdelijk geen beregeningswater uit de beken worden gepompt. Waterschap De Dommel heeft hier vanaf 30 april een onttrekkingsverbod voor uitgevaardigd.

Met deze maatregel wil De Dommel verdere daling van het waterpeil zoveel mogelijk voorkomen. Het verbod geldt voor het stroomgebied van de Beerze, inclusief Smalwater, Kleine Aa, Koevertsche Loop en de Heerenbeekloop en is aanvullend op het halfjaarverbod dat sinds 1 april van kracht is voor een deel van het gebied van het waterschap.

Meer informatie over de maatregel is te vinden op www.dommel.nl/droogte.