Afbeelding
Foto: Peter de Koning

What's Up, dj's Rik & Bram?


Het was Koningsdag. Het was zelfs de warmste verjaardag van Willem-Alexander sinds hij koning is. En juist nu moesten we zoveel mogelijk rond huis blijven vanwege het coronavirus. Toch stonden veel mensen te popelen om feest te vieren. En dat vroeg om creatieve ideeën om er samen toch nog iets van te maken. Dat deden ook Rik van Griensven en Bram Evraets (beiden 12). Zij willen allebei graag dj worden en dus lieten zij hun buurtgenoten van de Romein in Munsel/Selissen dansen op hun muziek, maar wel allemaal op gepaste afstand van elkaar.

Jullie maken er een feestje van. Hoe kwamen jullie op het idee? Bram: ,,Iedereen moet nu thuis blijven, dat vonden wij best jammer. Dus wilden we iets gezelligs doen met de hele buurt." Rik vult aan: ,,Omdat we samen graag plaatjes draaien, hebben we besloten om dat op straat te doen."

Leuk! Hebben jullie nog wat hulp gehad bij het organiseren? ,,Nee, we hebben alles zelf gedaan", zegt Rik, die als DJ Doedels achter 'the wheels of steel' staat. ,,We hebben bij alle buren een briefje in de bus gedaan om ze uit te nodigen. Het is leuk om te zien dat ze er nu ook allemaal zijn", gaan Bram verder, die alleen de letters DJ voor zijn naam heeft gezet.

Normaal hadden jullie Koningsdag waarschijnlijk anders gevierd. Wat hadden jullie eigenlijk willen doen vandaag? ,,Dan hadden we staan draaien op de Markt in het centrum", zegt Bram resoluut. ,,Het is wel jammer dat het allemaal niet door kan gaan. We hadden daar graag gestaan", gaat hij verder.

Dat kan hopelijk volgend jaar weer. Zijn jullie dan nog steeds dj? Rik: ,,Ja, want we willen een dj-duo worden. Daarom draaien we vaak samen." Bram: ,,Dat is nu helaas wel minder, maar eens per week oefenen we in de tuin. Dan kijken we naar YouTube filmpjes om de draaitechniek te leren. En ik heb al eens aan een dj-workshop meegedaan in Den Bosch."

t Dj's Rik (met pet) en Bram draaiden allerlei muziek voor hun buurtgenoten, van hardstyle en house tot hiphop. (Foto: Peter de Koning).