Wethouder Herman van Wanrooij (links) van de gemeente Boxtel en voorzitter Ties Pronk van RKSV Boxtel mochten ook nog even plaatsnemen op de asfalteermachine. (Foto: gemeente Boxtel).
Wethouder Herman van Wanrooij (links) van de gemeente Boxtel en voorzitter Ties Pronk van RKSV Boxtel mochten ook nog even plaatsnemen op de asfalteermachine. (Foto: gemeente Boxtel). Foto: Gemeente Boxtel

GROTE WENS VAN RKSV BOXTEL KOMT UIT MET OPKNAPBEURT

Parkeren op asfalt bij sportpark Munsel

RENS VAN DEN ELSEN

Het parkeerterrein van RKSV Boxtel aan de Aanloop in de wijk Munsel, heeft na vele jaren een nieuwe bovenlaag van asfalt gekregen. Dit was al lange tijd een wens van het bestuur van de voetbalvereniging.

Het wegdek van het parkeerterrein was tot voor kort half verhard. Omdat er veel gebruik van werd gemaakt, ontstonden er regelmatig gaten en kuilen. Dat zorgde ervoor dat er jaarlijks vaak onderhoud nodig was. ,,Het was ook een groot stofnest. Bij droog weer dwarrelde het zand overal. Dus ook de buurtbewoners zijn nu blij dat het is geasfalteerd", geeft voorzitter Ties Pronk van RKSV Boxtel aan.

In eerste instantie stonden de werkzaamheden gepland voor juni, na de afsluiting van het voetbalseizoen. Maar door de coronacrisis liep het allemaal anders en kwam er genoeg ruimte om het werk naar voren te schuiven. ,,Normaal gesproken hebben we het terrein nodig als er leden komen trainen en tijdens wedstrijden. Maar dat is allemaal weggevallen nu, dus heb ik de gemeente gevraagd of het asfalteren niet eerder kon", aldus Pronk.

ANDER AANZICHT

Die reageerde snel en dus werd vorige week de vlakte van een laag asfalt voorzien. Vrijdag werd de belijning aangebracht en deze week kwamen medewerkers van de gemeente nog langs om de perkjes aan te leggen en in te zaaien. De preses is blij met het resultaat: ,,Het geeft het hele sportpark een ander aanzicht. Hiermee kunnen we jaren vooruit."

SAMENVOEGEN

Doordat de gemeente Boxtel verschillende onderhoudsbudgetten heeft samengevoegd, ontstond er ruimte om het parkeerterrein van de club aan te pakken en te asfalteren. Hiermee bespaart de gemeente op lange termijn weer kosten.

Voor RKSV Boxtel komt het opknappen van het parkeerterrein ook precies op tijd. Want sinds woensdag zijn de trainingen voor de jeugdspelers weer hervat, al is het onder strenge voorwaarden. Parkeren kan echter weer op verharde plaatsen, met voldoende afstand.


q Wethouder Herman van Wanrooij (links) van de gemeente Boxtel en voorzitter Ties Pronk van RKSV Boxtel mochten ook nog even plaatsnemen op de asfalteermachine. (Foto: gemeente Boxtel).