Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Gerard Buiks

uit Boxtel kreeg na het telefoontje van burgemeester Ronald van Meygaarden een groot papieren lintje opgespeld: uitgeknipt uit Brabants Dagblad. De echte onderscheiding als lid in de Orde van Oranje-Nassau wordt op een later tijdstip dit jaar uitgereikt.

Buiks is al vele jaren actief op politiek gebied in Boxtel. Dat begon al in 1983, toen hij vrijwilliger werd bij de lokale afdeling van D66. Naast notulist is hij ook steunfractielid en onderzoekt hij vraagstukken op het gebied van duurzaamheid, leefomgeving, zorg en welzijn.

Het duurzame leven ligt de Boxtelaar goed. Dat blijkt ook uit het feit dat hij ruim 23 jaar bestuurslid is geweest van de plaatselijke werkgroep Lokale Agenda 21. Die ontwikkelt beleid voor lokale duurzame ontwikkeling. Buiks notuleerde niet alleen, hij organiseerde ook activiteiten en zette projecten op. Daarnaast was Buiks lid van de Milieu Adviesraad Boxtel (1990-1996) en de Adviesraad voor Duurzame Ontwikkeling.

MANTELZORG

In 2001 begon Buiks als secretaris in het bestuur van Heemkunde Boxtel, waar hij zorg draagt voor diverse portefeuilles en juridisch adviseur is. Sinds twee jaar is hij ook aangesloten bij het bestuur van de lokale seniorenvereniging KBO.

Voorts leverde hij vele jaren mantelzorg aan zijn inmiddels overleden echtgenote en is hij lid van het Wijkorgaan Boxtel-Oost.

(Foto: Peter de Koning, 2017).