Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Christ van Eekelen

Boxtelaar Christ van Eekelen kreeg vrijdag van burgemeester Ronald van Meygaarden te horen dat hij zich voortaan lid in de Orde van Oranje-Nassau mag noemen.

Ruim twintig jaar was Van Eekelen actief als vrijwilliger bij Cello, de zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking in Vught. Daar was hij lid van de verwantenraad (1996-2002), van de centrale cliëntenraad (2002-2016), van de sectorraad Haaren (2002-2008) en van de lokale cliëntenraad van het cluster Best/Liempde (2008-2016). Van Eekelen richtte de knutselclub en de sjoelcompetitie op, maar initieerde hij ook mede de aanleg van een jeu-de-boulesbaan.

HEEMKUNDE

In Boxtel is Van Eekelen al sinds 2004 betrokken bij de Heilig Bloedstichting. Als bestuurslid zet hij zich in voor het behoud en het uitdragen van het religieus- en sociaal-cultureel erfgoed. Daarnaast organiseert hij sinds 2016 de Heilig Bloedprocessie en coördineerde hij de bouw van de nieuwe opslag-, werk- en vergaderruimte in het koetshuis op Duinendaal.

Inmiddels is de gedecoreerde veertien jaar actief voor Heemkunde Boxtel. In 2013 trad hij toe tot het bestuur, waar hij sinds vier jaar het secretariaat behartigt. Vele uren besteedde Van Eekelen aan het actualiseren van de beeld- en boekenbank op de website. Bovendien onderhoudt hij voor de vereniging de contacten en zorgt hij voor de communicatie.


(Foto: Peter de Koning, 2015).