Liempdenaar Frank van der Schans is tijdens de lintjesregen benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Liempdenaar Frank van der Schans is tijdens de lintjesregen benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

Frank van de Schans

uit Liempde mag zich voortaan lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen vanwege een heel waslijst aan verdiensten in zijn dorp.

Van de Schans begon zijn vrijwilligerscarrière in 1987 als penningmeester van de plaatselijke CDA-afdeling. Een jaar later trad hij toe stichting Sint-Albertus, het Liempdse schoolbestuur. Beide functies bekleedde hij tot 1996.

In 1995 zwaaide Van de Schans de scepter over carnavalsrijk Ploegersland als prins Frans Willem. Hierna was hij vier jaar voorzitter van de Liempdse Omni Vereniging, waar hij ook betrokken was bij het clubblad en sponsors wierf. Voorts maakte Van de Schans deel uit van het overleg met stichting Jeugdbelangen en realiseerde hij mede de kantine in de sporthal.

CONCORDIA

Tussen 1996 en 2003 zette Van de Schans zich in voor fanfare Concordia, waar hij achtereenvolgens secretaris en voorzitter was en onder meer de communicatie en verslaglegging verzorgde. Bovendien was hij elf jaar (tot 2019) bestuurslid van stichting De Serenade die de gelijknamige multifunctionele accommodatie aan de Oude Dijk exploiteert.

Vorig jaar stopte Van de Schans na vele jaren van trouwe inzet bovendien als voorzitter van de de plaatselijke bridgeclub. Van 2008 tot 2011 maakte de gedecoreerde secretaris van het parochiebestuur.


(Foto: Bas van den Biggelaar, 2020).