Haaren op weg naar herindeling na akkoord


De opsplitsing van de gemeente Haaren is weer een stap dichterbij. Woensdagavond werd het wetsvoorstel voor de herindeling aangenomen door de Tweede Kamer. Het was een hamerstuk voor de fractieleden, maar daarmee werd wel een belangrijke stap gezet in het proces.

Het wetsvoorstel dat naar Den Haag is gestuurd, regelt de opheffing en splitsing van de gemeente Haaren. De vier dorpen die hieronder vallen, worden verdeeld onder evenzoveel buurgemeenten. Esch gaat naar Boxtel, Helvoirt naar Vught, Haaren naar Oisterwijk en Biezenmortel naar Tilburg.

Nu de Tweede Kamer akkoord is, moet ook de Eerste Kamer nog over het voorstel oordelen. Als dat is gedaan, is de opsplitsing per 1 januari 2021 een feit.


Liempde steunt horeca en kappers met een spaaractie

Op Liemt Gemunt (OLG) start in mei met een stempelspaaractie om de lokale horeca en kapperszaken te steunen. De ondernemers die bij OLG zijn aangesloten en waarvan de zaken nog door kunnen gaan tijdens de coronacrisis, hebben hiervoor de handen ineengeslagen onder de noemer #Sparenvoorlater.

Inwoners van Liempde kunnen tot en met eind juli een spaarkaart afhalen bij de deelnemende winkeliers. Bij besteding van vijftien euro, krijgen zij een stempel. Als de kaart na tien stempels vol is en klanten twintig euro bijbetalen, krijgen zij er een sticker opgeplakt. Daarmee is de kaart 25 euro waard, die men kan besteden bij de Liempdse horeca en kapperszaken als deze weer open mogen.

ZES MAANDEN

De eerste vier maanden na opening zijn de kaarten exclusief bij OLG-horeca en -kapperszaken te besteden. Daarna nog twee maanden bij alle ondernemers die bij OLG zijn aangesloten. Wanneer de zes maanden ingaan, is afhankelijk van het Rijk. De organisatie bepaalt daarna het startmoment.

Er worden maximaal duizend kaarten uitgegeven. De kosten voor de actie worden gedekt uit de reserves van OLG en een donatie van wijkorgaan Liempde.


Politie

Motorrijdster gewond

Een motorrijdster is vrijdagmorgen gewond geraakt door een botsing met een bestelauto. Het ongeluk vond plaats op de kruising van de Broekstraat met De Kuilen in Gemonde. De vrouw is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De bestelauto belandde in de berm, maar beide inzittenden bleven ongedeerd. Een bergingsbedrijf voerde beide betrokken voertuigen af.