Voetbalclub Irene en Gimmese Klets houden online dorpsbingo

Het bekende zes-tegen-zestoernooi van voetbalvereniging Irene in Gemonde gaat niet door, maar dorpsbewoners kunnen op Koningsdag, maandag 27 april, toch aan een activiteit meedoen. Zelfs zonder hun woning te verlaten: een online bingo.

Voetbalvereniging Irene en Gimmese Klets nemen de organisatie voor hun rekening. Koen van Esch van de voetbalclub legt uit: ,,Vanuit een studio verzorgen vier lokale presentatoren maandag vanaf 19.00 uur een live bingoshow die iedereen via YouTube kan volgen. Deelname is interactief, want wie bingo heeft, moet naar de studio bellen of een foto van zijn volle kaart doorsturen via WhatsApp."

De presentatoren zijn Robert van den Berg, Paul Geerts, Paul van der Heijden en Teun van Oorschot: twee mannen van Irene en twee van Gimmese Klets. Om mee te kunnen doen, moeten mensen bingokaarten kopen. Dat kan tot en met vrijdag via www.housefillerevents.nl/tickets. De kaarten kosten 7,50 euro, plus een euro administratiekosten. Van Esch: ,,Maandagavond ongeveer een halfuur voor aanvang van het spel, staat er een link naar de show op de Facebookpagina van voetbalvereniging Irene."

PRIJZEN

De opbrengst van het spel gaat naar de verenigingen, die er de lokale middenstand weer mee steunen. Van Esch: ,,We kopen de prijzen in bij plaatselijke ondernemers, want die hebben het niet makkelijk nu. Daarnaast is een deel voor de clubs, want die derven inkomsten doordat allerlei activiteiten niet doorgaan."

Van Esch: ,,Irene is meer dan een voetbalvereniging. We hebben ook een maatschappelijke functie. Daar hoort het organiseren van activiteiten voor het dorp bij."

ACTIVITEITENCOMMISSIE

Speciaal voor kinderen heeft de Activiteitencommissie Gemonde een ludieke wedstrijd bedacht. Het is de bedoeling dat ze een vlag maken, liefst van gerecycled materiaal dat ze thuis hebben. De vlag moet op 27 april om 09.00 uur aan een vlaggenstok of voor het raam hangen, zodat hij vanaf de weg zichtbaar is. Zo ziet het dorp er feestelijk uit. Wie een foto van zijn vlag maakt en deze naar acg@geertsbv.nl mailt, maakt kans op een van de acht prijzen. Als extra opdracht kunnen kinderen een koets maken. De bouwtekening is te vinden op www.geertsadviesgroep.nl/koningsdag. Ook is het aardig als kinderen zich verkleden als koning of koningin. Ook van zo'n uitdossing is een voorbeeld te vinden op de website van Geerts Adviesgroep.