Jens en Sven van Abeelen hebben hun inzending voor de tekenwedstrijd van de Boxtelse gemeenteraad al klaar. Van de tien mooiste inzendingen worden ansichtkaarten gemaakt. (Foto: Abbey van Abeelen).
Jens en Sven van Abeelen hebben hun inzending voor de tekenwedstrijd van de Boxtelse gemeenteraad al klaar. Van de tien mooiste inzendingen worden ansichtkaarten gemaakt. (Foto: Abbey van Abeelen). Foto: Abbey van Abeelen

GEMEENTERAAD BOXTEL LANCEERT TEKENWEDSTRIJD VOOR KIDS

'Als ik win, krijgen opa en oma kaartje'

LINDA VAN DE WIEL

‘Het is een rare tijd. Je kunt niet naar school of gaan sporten'. Deze woorden zijn te lezen op de website van de gemeente Boxtel. Om verveling tegen te gaan, besloot de gemeenteraad een tekenwedstrijd uit te schrijven. De eerste inzendingen zijn binnen…

,,Wij zijn altijd bezig met manieren om kinderen bij politiek te betrekken. We doen dit door onder meer schoolklassen rond te leiden in het gemeentehuis”, vertelt Linda van der Steen van de afdeling Communicatie. ,,Door de coronacrisis is het leven heel anders en hebben kinderen extra tijd voor iets als dit.”

De opdracht is simpel: maak een mooie tekening van een bijzondere plek in Boxtel, Liempde of Lennisheuvel en stuur hem op naar het gemeentehuis. De tien mooiste tekeningen worden gedrukt en vormen samen een set ansichtkaarten. De winnaars krijgen – naast een mooie prijs – natuurlijk ook een setje ansichtkaarten.

DINODRAAK & SNEEUWPOP

Jens (8) en zijn jongere broer Sven (6) van Abeelen hebben hun tekening al klaar. Sven: . ,,Ik heb een dinodraak getekend. Verder staan er een hut en een fruitboom op mijn tekening. De hut staat in Sparrenrijk.” Moeder Abbey ontdekte de wedstrijd en vertelde het aan haar jongens. ,,Ik heb goed nagedacht over wat ik wilde tekenen en maakte eerst een andere tekening. Maar deze is beter", zegt Sven. Hij denkt te gaan ga winnen.

Jens houdt van de combinatie sneeuw en zon: ,,Dus ik heb een sneeuwpop in de zon getekend. De sneeuwpop is hier op het speelveldje en hebben we echt gemaakt.” Ook Jens maakte twee tekeningen: ,,Op de eerste staat een sneeuwpop zonder hoed en bezem. Maar die vind ik niet zo mooi. Of ik ga winnen? Nee, ik denk het niet. Er doen vast heel veel kinderen mee. Als als ik wél win, stuur ik een kaart naar alle opa’s en oma’s van de familie.”

Meedoen aan de tekenwedstrijd kan tot 4 mei. Maak je tekening op A4-formaat en stuur die naar de gemeenteraad, postbus 10.000, 5280 DA Boxtel. Vermeld daarbij naam, leeftijd, school, telefoonnummer én uitleg over de getekende plek.


q Jens en Sven van Abeelen hebben hun inzending voor de tekenwedstrijd van de Boxtelse gemeenteraad al klaar. (Foto: Abbey van Abeelen).