Afbeelding
Foto:

SILENT DISCO LEENT HOOFDTELEFOONS UIT

Bewoners Vinckenrode genieten van muziek

LINDA VAN DE WIEL

Twee maanden geleden leende ze een aantal hoofdtelefoons uit aan Hofjeshuis Vinckenrode. Nu er vanwege de coronacrisis geen verhuur van producten is bij Silent Disco Boxtel, mogen de bewoners van de gesloten afdeling psycho-geriatrie van Zorggroep Elde Maasduinen alle hoofdtelefoons opnieuw lenen. Lisette Kuppens: ,,We zijn blij dat we iets kunnen bijdragen.”

De hoofdtelefoons van Kuppens bedrijf Silent Disco Boxtel worden normaal gesproken gebruikt tijdens evenementen als carnaval en Koningsdag. Maar nu er niets meer door kan gaan vanwege het coronavirus, besloot ze daarom contact op te nemen met Hofjeshuis Vinckenrode omdat de hoofdtelefoons eerder aan de bewoners uitgeleend zijn. ,,Zowel de bewoners als het personeel waren er erg enthousiast over en wilden er meerdere aanschaffen.” Maar omdat dit nog niet was gebeurd, besloot Kuppens haar materiaal opnieuw uit te lenen. Ditmaal voor langere tijd, namelijk zolang de coronacrisis duurt: ,,Wij kunnen de hoofdtelefoons nu niet verhuren en kunnen op deze manier toch mensen blij maken.”

UITING GEVEN

Blij zijn de bewoners van de gesloten zorgafdeling zeker. De apparaten hebben drie zenders waarop muziek te beluisteren is. Elke woonkamer heeft vijf stuks tot haar beschikking.

Activiteitenbegeleidster Mieke van Schijndel ziet de bewoners genieten: ,,Mensen, klappen, lachen en bewegen. Het is heel bijzonder om te zien. Mensen kunnen uiting geven aan wat ze voelen. Ik word blij van wat het doet.”

De hoofdtelefoons zijn draadloos en daarom ook erg geschikt voor mensen die juist wat onrustig zijn. ,,Zij kunnen dan gewoon rondlopen terwijl ze hun favoriete muziek luisteren. Wat voor muziek we allemaal aanbieden? Vooral klassiek en Nederlandstalig. En André Rieu.”

Vinckenrode gaat de draadloze hoofdtelefoons later dit jaar ook zelf aanschaffen: ,,Maar tot die tijd zijn we heel blij dat we ze mogen lenen van Lisette.”


p De bewoners van Hofjeshuis Vinckenrode genieten van de (klassieke) muziek. De koptelefoons zijn beschikbaar gesteld door het bedrijf Silent Disco Boxtel van Lisette Kuppens -van de Wiel. (Foto: Vinckenrode).