Voorzitter Helmuth Verlangen van het Maria Reginakoor ontvangt de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice.
Voorzitter Helmuth Verlangen van het Maria Reginakoor ontvangt de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice. Foto: Brabants Centrum

Helmuth genoot van zingen, zagen en tennis

Hij was nooit te beroerd om de handen uit de mouwen te steken. En zéker niet als het ging om zingen, natuurbeheer of tennis. En graag nam Helmuth Verlangen daarbij de leiding in de rol van voorzitter of coördinator van een of andere commissie. Na een ziekbed overleed hij vorige week donderdag.

Als jongen zong Verlangen al in het kerkkoor van zijn geboorteplaats Leerdam. In 1964 kwam hij naar Boxtel en meldde zich direct aan bij het Maria Reginakoor, waar hij als voorzitter een grote bloei, maar ook de opheffing meemaakte. Voor zijn verdiensten ontving de Boxtelaar de gouden Gregoriusspeld en - in februari 2005 - de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice (foto onder). Verlangen zong ook mee in Projectkoor Boxtel dat 25 jaar op rij drukbezochte kerstconcerten ten beste gaf. Vorig jaar sloot hij zich aan bij de opvolger: Kerstkoor Boxtel. Daar repeteerde hij nog wel mee, maar zijn zwakke gezondheid liet niet toe dat hij tijdens het debuut mee op het podium stond. In de kerk genoot hij echter met volle teugen van het programma dat ten gehore werd gebracht.

SPARRENRIJK

Vrijwel wekelijks was Verlangen met andere natuurliefhebbers in bosgebied Sparrenrijk te vinden. Met instemming van het gemeentebestuur zorgden zij er voor het onderhoud namens de Natuurwerkgroep Boxtel.

In 2012 werd Helmuth Verlangen tijdens de nationale lintjesregen benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Afgelopen donderdag overleed hij op 81-jarige leeftijd. Vandaag vond de teraardebestelling plaats op begraafplaats Munsel.

         ...HELMUTH VERLANGEN...