Wijkbeheerder Nanko heeft Ad van den Boogaard een bloemetje overhandigd. (Foto's: Woonstichting Joost).
Wijkbeheerder Nanko heeft Ad van den Boogaard een bloemetje overhandigd. (Foto's: Woonstichting Joost). Foto: woonstichting joost

CORONACRISIS WORDT BOXTELS PARTYCENTRE NOODLOTTIG

‘Denziz: veel meer dan bak stenen’

LINDA VAN DE WIEL

Denziz is niet meer. Het partycentre aan de Stationsstraat in Boxtel sluit na een kleine dertien jaar zijn deuren. De coronacrisis zorgt voor zoveel afgelaste evenementen dat Cees en Marion Veenstra hebben besloten de stekker eruit te trekken. Marion: ,,Ik wilde niet wachten tot we misschien failliet zouden gaan. Op deze manier kunnen wij een nieuwe start maken.”

De koelingen en de enorme geluidsinstallatie zijn al weg, evenals de portretten van voormalig carnavalsprinsen. De dansvloer ligt nog te glanzen onder een aantal steigers en keukentrappen. Hoewel, ook Marion staat ondanks de moeilijke beslissing te stralen in een prachtige avondjurk. ,,Dit hoort bij mij, zo ga ik op de foto.”

In 2007 zag Denziz het levenslicht: ,,Ik gaf sinds 2005 danslessen aan kinderen, in de bovenzaal van café De Adelaar. Maar toen ik twee jaar later de kans kreeg om de voormalige worstenbroodjesfabriek van de familie Van Griensven te gaan huren, besloten Cees en ik de stap te wagen.”

Het pand in het Boxtelse centrum kreeg een horecavergunning en Marion startte met het geven van dansles. ,,Els en Kees Zandbergen hebben vanuit hun dansstudio aan de Van Coothstraat de liefde voor dansen op mij overgebracht. Toen zij stopten, wilde ik een eigen dansschool beginnen.”

VOORTVAREND

Marion en Cees verbouwden het pand rigoureus: ,,We lieten alle elektra vernieuwen, verhoogden het plafond, installeerden een klimaatsysteem en natuurlijk kwam er een dansvloer. En in september 2007 openden we vol trots de deuren.”

De start was voortvarend en Marion gaf stijldanslessen aan jongeren en ouderen. ,,Toen we een of twee jaar later geconfronteerd werden met de economische crisis was ik net opgeleid tot zumba-instructeur. Waar jongeren toen beknibbelden op dansles, zat mijn zumbales altijd vol. Ik had wekelijks tachtig tot honderd mensen in de zaal en organiseerde een groot zumba-evenement in sporthal De Braken.”

Niet veel later kwamen daar evenementen, feesten en pubquizzen bij en werd Denziz een heus partycentre. ,,En doordat deze nu allemaal niet doorgaan, wilden we het risico op een faillissement niet lopen. Cees en ik zouden het gevoel hebben weer een nieuw bedrijf te moeten starten, ervan uitgaande dat we overeind blijven. Dat wilden we niet.”

NIEUWE BAAN

En dus wordt Denziz leeggehaald en schoongemaakt. ,,En als we daarmee klaar zijn, sluit ik de deur voorgoed. Wat er dan met het pand gebeurt, weet ik niet. Ik weet wél dat er een raam opent waar een deur sluit. En dat is in mijn geval al meteen gebeurd”, aldus Marion. ,,Ik heb al een nieuwe baan bij een beveiligingsbedrijf. Ik moet wel de opleiding die ik eerder deels deed opnieuw volgen en stage lopen, maar dat gaat zeker lukken. En Cees? Die is en blijft huisman. Hij moet alleen leren strijken.”

Mooie momenten zijn er veel geweest in dertien jaar, zo stelt Marion. ,,Maar hét hoogtepunt is voor mij de carnavaleske danswedstrijd Denziz with the Stars. Tijdens dit evenement heb ik zoveel mensen met elkaar kunnen verbinden. Dat doet me heel veel.”

Ze vervolgt: ,,Een ander hoogtepunt is voor mij het laatste carnavalsfeest. Het was in Denziz nooit eerder zo druk. En er zijn dit jaar zoveel ludieke acts opgevoerd. Het was het einde van een tijdperk waardig.”

LIEVE REACTIES

Natuurlijk is Marion verdrietig dat haar Denziz niet meer is. ,,Maar”, stelt ze, ,,ik heb zoveel hartverwarmende reacties gehad van mensen die ik persoonlijk heb ingelicht. Ik had het niet verwacht, maar iedereen is superlief. Dat doet me goed. En verder vind ik het veel belangrijker dat Cees en ik gezond zijn en een fijn huis hebben om in te wonen. En daarnaast: Denziz is heel veel meer dan een stenen bak. Denziz zit in ons hart.”


WOONSTICHTING DEELT BLOEMEN UIT AAN BEHULPZAME MENSEN

Joost zet eerste buren in het zonnetje

Woonstichting Joost maakte begin april haar plan bekend om iedere week vijf bijzondere buurmannen of -vrouwen te selecteren en te verrassen met een boeket bloemen en een cadeaubon naar keuze. Huurders mogen mensen aanmelden die iets extra's doen voor hun buurtgenoten. Inmiddels zijn de eerste boeketten uitgereikt.

Meike Scheepers meldde Loes van Engelen uit Boxtel aan: ,,Loes heeft helemaal geen familie in de buurt en moet alles alleen doen. Echt heel stoer van haar."

Jolanda en Hein Huibers uit Boxtel staan een familielid van Gerard en Anne-Lies van Esch met raad en daad terzijde. Ze beantwoorden dagelijks kleine en grote zorgvragen. Daarom verdienen zij een bloemetje en een cadeaubon, aldus het echtpaar Van Esch.

Annelies Tausch gaf Ad en Marianne van den Boogaard uit Boxtel op voor een attentie van de woonstichting. Tausch: ,,Ze verdienen het. Je hoeft maar iets te vragen en ze doen het."

DANKBAAR

Mevrouw Van Erp is Karin Hulshof- de Laat dankbaar voor haar hulp. ,,Ze kookt elke dag en doet de boodschappen. Heel erg bedankt voor alle goede zorgen."

De aanmeldingen bleven niet beperkt tot Boxtel. Gerard Veltmaat gaf de namen van Daan en Riet Craane uit Rosmalen door. ,,Ze zorgen echt super goed voor mij. Als iedereen zulke buren had, zou de wereld er een stuk beter uitzien."

AANMELDEN

De actie van de woonstichting loopt nog steeds. Mensen aanmelden kan via welkom@wonenbijjoost.nl. Welke gegevens Joost graag terugziet in een mailtje, is te vinden op de website van de woonstichting: www.wonenbijjoost.nl.

Jolanda Huibers kreeg een fraai boeket uit handen van wijkbeheerder Maryn.
Marion Veenstra stopt met haar dansschool Denziz aan de Stationsstraat.