Afbeelding
Foto:

Totaal aantal misdrijven in Boxtel neemt af


Het aantal geregistreerde misdrijven in de gemeente Boxtel was in maart lager dan in dezelfde maanden van de afgelopen acht jaar. In 2012 noteerde de politie nog 195 meldingen, anno 2020 waren er dat tachtig.

Maart liet dit jaar zelfs drie misdrijven minder zien dan in februari, ondanks dat het een schrikkelmaand was. Het is niet duidelijk of Covid-19 hier invloed op heeft. In februari lagen de cijfers ook al laag.

In het jaaroverzicht is een trend te zien. Van 2012 tot en met 2017 daalde het aantal misdrijven in de gemeente Boxtel, van 1.899 tot 1.082. De laatste twee jaren, 2018 en 2019, laten weer een stijgende lijn zien. Maar 1.199 in 2019 is echter nog altijd zeshonderd minder dan in 2012.

FRAUDE

Opvallend is dat in Boxtel vorige maand tien misdrijven minder zijn gepleegd dan in februari en in Liempde juist zeven meer. Daar was in maart onder andere sprake van bedreiging, mishandeling en wapenhandel. In Boxtel scoren vooral vermogensdelicten en fraude hoog, naast de optelsom van verschillende varianten van diefstal.

Het aantal ongevallen in de gemeente Boxtel bedroeg in maart negen. Ook dat is weinig in vergelijking met andere jaren.


Gemeente zamelt op Bevrijdingsdag geen afval in

Bevrijdingsdag, dinsdag 5 mei, is dit jaar een nationale feestdag. Daarom zamelt de gemeente Boxtel dan geen afval in.

De inzameling is nu een dag later, op woensdag 6 mei. Inwoners van de gemeente bij wie het afval op dinsdag opgehaald zou worden, moeten zorgen dat ze de volgende dag voor 07.30 uur aan de weg hebben staan, zodat de afvaldienst het mee kan nemen.