Afbeelding
Foto: Eigen collectie

LENNISHEUVEL HEEFT EIGEN ‘MAN BIJT HOND’

‘Het is leuk om jezelf terug te zien op televisie’

LINDA VAN DE WIEL

Dat de coronacrisis voor een boel creativiteit zorgt, is inmiddels wel duidelijk. Ook in Lennisheuvel is een ludiek initiatief opgezet: ‘Man bijt hond Lennisheuvel’. In korte filmpjes vertellen leerlingen van de Sint-Theresiaschool over onderwerpen als sport, koken en spelletjes. Ook de rubriek 'Babbelbox' komt uiteraard aan bod.

Het idee om een eigen versie van het ludieke televisieprogramma Man bijt hond te maken, komt uit de koker van Harmen Kuppens: ,,Ik geef les op Fontys Hogeschool in Tilburg. Doordat een groot deel van mijn werkzaamheden nu niet doorgaat, heb ik tijd voor andere dingen.”

Het leek Harmen een leuk idee om de leerlingen van de Lennisheuvelse basisschool, waar ook zoon Jan op zit, thuis filmpjes op te laten nemen en daar een compilatie van te maken. ,,Ik nam contact op met het schoolteam en dat was meteen enthousiast. Inmiddels hebben we twee afleveringen opgenomen.”

NIET STILZITTEN

Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder meer sport en bewegen én ‘dit wil ik laten zien’. ,,Zo is er een kind dat uitlegt hoe je moet opdrukken. Ook toonden twee leerlingen hun kookkunsten door koekjes te bakken en een wraptaart te maken.”

Harmen verzamelt alle creatieve inzendingen en maakt er een compilatie van. ,,Ik kan niet stilzitten, dus ik vind het leuk wat om handen te hebben.”

WORSTENBROODJES

Ook zoon Jan komt voorbij in de eerste aflevering van ‘Man bijt hond Lennisheuvel’. Trots laat hij de tuin zien en vertelt daar een uitgebreid verhaal over. ,,We hebben een hottub, nieuw gras, een schommel, een glijbaan en een nieuwe tuinkas”, vertelt de zesjarige trots. Spannend vond hij het niet: ,,Ik vond het juist heel leuk om mezelf terug te zien op televisie. Ik wil nog wel vaker hoor. Binnenkort ga ik koken en dat mag papa dan weer filmen. Ik kan heel goed lasagne en worstenbroodjes maken.”

Alle filmpjes van ‘Man bijt hond Lennisheuvel’ zijn te bekijken op de Facebookpagina van de Sint-Theresiaschool.


p Nu de werkzaamheden van docent Harmen Kuppens zijn verminderd, houdt hij zich bezig met het filmen en monteren van 'Man bijt Hond Lennisheuvel'. Op deze afbeelding vertelt zoon Jan enthousiast over de tuin van zijn ouders. (Foto: eigen collectie).