Afbeelding
Foto: Linda van de Wiel

What’s Up, Niels?


Toen hij drie jaar was, werd hij al lid van voetbalclub ODC. En zelfs voor die tijd trapte hij al graag een balletje met vader Sjef. Volgend seizoen speelt het Boxtelse talent Niels Vermeer (12) in het rood-wit-blauw van de Tilburgse voetbalclub Willem II. En hij heeft er zin in…

Je voetbalt nu nog bij PSV. Hoe komt het dat je de overstap naar Willem II maakt? ,,Het gaat best goed bij PSV. Maar op de positie waar ik speel – op het middenveld – zijn veel goede voetballers. Ik kreeg dankzij de club de kans stage te lopen bij Willem II en FC Den Bosch. Ik was bij beide clubs welkom en koos voor Willem II.”

Waarom koos je voor de club uit Tilburg? ,,Ik vind het een mooie club. En alles is er goed geregeld. Ik ga ook starten op het Willem II College. Daar zitten veel kinderen met sport- en muziektalent.”

Dus je gaat in Tilburg naar school na de zomervakantie. Hoe gaat jouw komende schooljaar eruit zien? ,,Ik ga elke dag met de trein naar Tilburg en wordt daar opgehaald door een busje. Twee keer per week begin ik met voetbaltraining en word ik naar het stadion gebracht. Op andere dagen brengt het busje me naar school. Ik krijg er een speciaal rooster waar veel tijd voor voetbal is ingebouwd. Maar als ik geen goede cijfers haal, mag ik niet trainen. Of ik het spannend vind? Nee joh.”

Op welke positie speel je? ,,Ik speel op rechtshalf of op nummer 10, de mid-midpositie, vlak achter de spits.”

Wie zijn jouw voetbalhelden? ,,Dat zijn Frenkie de Jong en Virgil van Dijk. Zij zijn beiden opgeleid bij Willem II. Ik zou ze heel graag eens ontmoeten.”

Dat zijn twee voetballers die het écht gemaakt hebben. Wat wil jij graag bereiken? ,,Ik zou wel graag bij een mooie club als Liverpool willen spelen. Als dat lukt, komt er een enorm grote droom uit. Maar ik wil in eerste instantie profvoetballer worden. En ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken.”

(Tekst en foto: Linda van de Wiel).