Boxtelse bouwers winnen aflevering Lego Masters

Boxtelaren Lola Nouwens en Jan Pennings doen mee aan het televisieprogramma Lego Masters van RTL. De lokale liefhebbers van de bouwblokjes wonnen de aflevering van zaterdag 18 april met een buitenaardse creatie.

Niet alleen de schoonheid van de bouwwerken telt mee, ook het verhaal erachter én de wijze waarop het werkstuk uit elkaar klapt. Want dat is wat er gebeurt: na uren van zwoegen en zweten met plastic steentjes worden alle bouwsels op spectaculaire wijze gesloopt. Hoe fraaier de onderdeeltjes in het rondvliegen, hoe beter.

DEMONTEREN

Er zijn drie manieren om een bouwwerk te 'demonteren': presentator Ruben Nicolaï slaat het met een honkbalknuppel aan gort, het wordt met honderd kilometer per uur tegen een muur gelanceerd of het wordt met explosieven tot ontploffing gebracht. Nouwens en Pennings lootten 'de bom', de sloopwijze die hun voorkeur had. Hun gedetailleerde creatie vloog letterlijk in duizend stukjes uiteen.

Keurmeester The Brickmaster toonde zich onder de indruk van de Boxtelse bouwkunsten en beloonde Pennings en Nouwens met de overwinning in aflevering twee. Daarmee is de eindstreep nog niet bereikt. Er vallen wekelijks koppels af, tot er uiteindelijk een duo wint.


Buurtbemiddeling heeft het niet merkbaar drukker


Ondanks dat mensen nu meer thuis zijn, lijkt het aantal burenruzies niet te stijgen. Buurtbemiddeling Boxtel krijgt niet meer meldingen dan voor de coronacrisis.

Coördinator Janneke Quirijnen: ,,In eerste instantie was het rustiger dan dat we gewend zijn. De aanmeldingen voor Buurtbemiddeling beginnen nu weer binnen te stromen. Maar het zijn er nog niet meer dan in een 'normale' situatie."

Buurtbemiddeling schortte aan het begin van de intelligente lockdown haar dienstverlening grotendeels op en hield telefonisch een vinger aan de pols. Quirijnen: ,,We zijn inmiddels bereikbaar voor bemiddeling op afstand. Dat wil zeggen dat onze vrijwilligers meldingen door middel van telefonische coaching oppakken. Op deze manier hopen wij een positieve bijdrage te kunnen blijven leveren aan het voorkomen van conflicten." Ook past de organisatie pendelbemiddeling toe. Dat wil zeggen dat de intermediairs de buren niet gelijktijdig, maar om en om spreken.