Door losse thuisopnamen te combineren, voeren de muzikanten van De Aggemarvanhuisaf Band toch een gezamenlijk nummer uit.
Door losse thuisopnamen te combineren, voeren de muzikanten van De Aggemarvanhuisaf Band toch een gezamenlijk nummer uit. Foto: eigen collectie

INZENDING BOXTELS ORKEST NAAR NATIONALE KLANKWIJZER

Aggemarvanhuisaf Band in online wedstrijd


Al bijna twee maanden liggen de wekelijkse repetities van de diverse blaasorkesten in deze regio stil. En dus wordt naar alternatieven gezocht. Zo schreef De Aggemarvanhuisaf Band zich in voor een online muziekwedstrijd.

In de eerste week van maart hielden de harmonieën en fanfares voor het laatst hun oefenavonden. Sindsdien zijn al tal van optredens gecanceld. Het elkaar niet kunnen ontmoeten en vooral het niet in groepsverband muziek kunnen maken, wordt door de muzikanten ervaren als een groot gemis. Niet alleen in het verspreidingsgebied van deze krant, maar in heel Nederland.

SPLIT-SCREENVIDEO

Via internet zijn inmiddels tal van voorbeelden te vinden van hoe orkesten online proberen 'iets' te doen. Klankwijzer, het digitale nieuws- en informatiebulletin van de nationale muziekfederatie KNMO heeft in dit kader een online wedstrijd uitgeschreven. De Aggemarvanhuisaf Band heeft - als onderdeel van Boxtel's Harmonie - ook een inzending ingestuurd via een zogeheten ‘split-screenvideo’. De Boxtelse muzikanten hebben thuis ieder apart met hun smartphone of tablet hun partij van een hit van Bruno Mars gespeeld. De afzonderlijke filmpjes zijn vervolgens samengevoegd en ook via de sociale media-kanalen gedeeld.

Hoewel nog tot 1 juni inzendingen kunnen worden ingestuurd, kunnen nu via klankwijzer.nl al stemmen worden uitgebracht op de inzending Runaway Baby van De Aggemarvanhuisaf Band. ,,We hopen dat veel mensen uit Boxtel en omgeving dit willen doen. Op die manier kunnen we ook nog een leuke prijs winnen", meldt klarinettist Desiree van Weert.