Afbeelding
Foto: Henk van Weert

NA 1 JUNI PAS WEER VERGADERINGEN

Raad Boxtel schuift tal van besluiten voor zich uit


HENK VAN WEERT

Nu de bijeenkomsten van de Boxtelse gemeenteraad zijn opgeschort tot in ieder geval 1 juni, ligt de politieke besluitvorming stil. Brabants Centrum wijdde er in de vorige editie een artikel aan.

Daags nadat de krant was verschenen, gaf een woordvoerster van het gemeentebestuur een overzicht van de besluiten die doorgeschoven worden vanwege de coronacrisis.

Het gaat daarbij onder meer om de gebiedsvisie voor nieuwbouwproject Hamsestraat/Roderweg in Liempde, de kadernota MijnGemeenteDichtbij (over de ambtelijke fusie met Sint-Michielsgestel) en het centrumplan Boxtel Binnen de Bruggen.

Maar ook het conceptbod voor de Regionale Energie Strategie, de beleidsnotitie over gemeenschapshuizen, het budgettair kader voor jeugdhulp en het voortzetten van regionale samenwerking vanaf 2021 komen later dan gepland aan bod.

Besluitvorming in al deze dossiers kan wachten tot na mei, zo luidt de conclusie van het presidium van de gemeenteraad. Dat wordt gevormd door burgemeester Ronald van Meygaarden, diens vervanger als voorzitter van de raadsvergadering en de acht fractieleiders.


KLEIN BUDGET OVER VOOR NA CORONACRISIS

Geld stimuleringsfonds voor Koop Lokaal en Magic FX

De gemeente Boxtel deed onlangs een oproep aan de voorzitters van de lokale ondernemersverenigingen om mee te denken over de besteding van de resterende 30.000 euro uit het economisch stimuleringsbudget. Inmiddels zijn er doelen gevonden: Plan C: Wees Loyaal, Koop Lokaal en Magic FX.

Plan C(orona) krijgt 18.000 euro. Dit is de actie van het Boxtelse centrummanagement om mensen onder het motto Wees Loyaal, Koop Lokaal te laten kopen bij de plaatselijke winkeliers. Het doel is om ondernemers te laten vertellen wat zij te bieden hebben en op welke momenten. Maar ook om Boxtelaren ertoe aan te zetten bij de winkels in hun gemeente hun benodigdheden te kopen. Met het geld gaat Centrummanagement Boxtel de communicatie rond de campagne verder intensiveren.

Daarnaast gaat er 2.975 euro naar MagicFX. Het bedrijf van Bram Veroude gebruikte zijn voorraad vlamvloeistof als grondstof voor desinfecterende handgel. Drieduizend flacons met het spul werden geschonken aan Het Rode Kruis, die het verdeelde over alle ziekenhuizen.

Er is nu nog ruim 9.000 euro budget over. Dit geld blijft beschikbaar voor acties nĂ¡ de coronacrisis.