Vrijwilligers van RadioTL en Boxtels Vertier brachten zondagmiddag mandjes vol vruchtenhartjes rond bij de diverse locaties van Zorggroep Elde Maasduinen. Zoals hier bij Liduina.
Vrijwilligers van RadioTL en Boxtels Vertier brachten zondagmiddag mandjes vol vruchtenhartjes rond bij de diverse locaties van Zorggroep Elde Maasduinen. Zoals hier bij Liduina. Foto: Hans van Doorn

RADIOTL EN BOXTELS VERTIER DELEN 1.061 SNOEPZAKJES UIT

'Beetje geluk naar mensen brengen'

HENK VAN WEERT


Liefst 1.061 zakjes met enkele vruchtenhartjes en een begeleidend kaartje zijn zondagmiddag verdeeld over de zeven wooncomplexen van Zorggroep Elde Maasduinen. Voor elk personeelslid hadden RadioTL en Boxtels Vertier zo'n kleine attentie in petto. Een kleine blijk van waardering in de coronacrisis. Mogelijk dankzij de inbreng van een grote groep donateurs.

Ze willen een beetje geluk, wat aandacht en liefde naar de mensen brengen. Het is begonnen met de slogan 'Muziek brengt ons samen'. Boxtelaar Frank Stans en zijn zoon Tim startten zo'n vier weken geleden via internet met radiozender RadioTL. Luisteraars kunnen er op vrijdag, zaterdag en zondag hun favoriete muziek aanvragen. De initiatiefnemers willen zo in deze moeilijke tijd mensen steunen en ze laten voelen dat ze er niet alleen voorstaan.

Wim van den Dungen en Alex van Vreede sloten onder de titel Boxtels Vertier aan met het idee acties te koppelen aan de radio-uitzendingen. Al snel voegde ook Josephine, Franks echtgenote, zich bij het groepje. ,,We zijn eensgezind en hebben maar een doel voor ogen. Dit is mensen een hart onder de riem steken en daar waar mogelijk helpen", zegt Alex namens het vijftal.

POSITIEVE BOODSCHAP

De radiozender heeft drie acties op touw gezet. 'Blijk van waardering' vindt wekelijks plaats en zondag voor het eerst. Met twee auto's vol snoepzakjes werd een bezoekje gebracht aan zorgexpertisehuis Liduina, het Wereldhuis, Hofjeshuis Vinckenrode, Residentiehuis Elisabethsdael, Wijkhuis Simeonshof, Dorpshuis De Vlaswiek (Liempde) en het Buitenhuis (Esch).

Persoonlijk elke dienstdoend personeelslid een attentie uitreiken was er uiteraard niet bij, maar de lekkernij werd aan de receptie van elk verzorgingshuis met plezier in ontvangst genomen. ,,Door een attentie met een positieve boodschap te overhandigen willen wij aangeven hoe fijn wij het vinden dat ze zo goed voor anderen zorgen", zegt Alex.

Een volgende keer kan een groep eenzame mensen aan de beurt komen of de Voedselbank bijvoorbeeld, geeft het Boxtelse vijftal aan. Of ze kopen van een horecaondernemer een tegoedbon en zorgen dat die wordt verloot onder een van de luisteraars.

Een andere actie heet 'Luisteraar zorgt voor luisteraar' en vindt eveneens wekelijks plaats. ,,Dit betekent dat iemand mag aangeven aan wie en waarom wij een attentie met een persoonlijke boodschap gaan bezorgen", vertelt Alex. Het vijftal bepaalt uiteindelijk wie de gelukkige wordt.

APPELTJE VOOR DE DORST

'Appeltje voor de dorst' is de naam van de derde actie. Die is opgezet om iemand die het financieel moeilijk heeft kleinschalig te helpen. Alex: ,,Dit kan in de vorm van bonnen of een eenmalig bedrag. Onze doelstelling is om juist met een gebaar of een helpende hand in deze periode het leed een beetje te verzachten. Het gaat er vooral om dat mensen voelen dat er aan hen gedacht wordt."

Boxtels Vertier en RadioTL willen saamhorigheid bevorderen: ,,We kunnen nu eenmaal niet zonder elkaar", stelt Alex mede namens de andere vier vrijwilligers waarmee hij samenwerkt.

p Vrijwilligers van RadioTL en Boxtels Vertier brachten zondagmiddag mandjes vol vruchtenhartjes rond bij de diverse locaties van Zorggroep Elde Maasduinen. Zoals hier bij Liduina. (Foto: Hans van Doorn).





Afbeelding