Modecentrum Frans Theelen aan de Stationsstraat was vanwege het coronavirus al sinds 25 maart gesloten.
Modecentrum Frans Theelen aan de Stationsstraat was vanwege het coronavirus al sinds 25 maart gesloten. Foto: Henk van Weert

BOXTELSE VESTIGING VAN FAMILIEBEDRIJF BESTOND 43 JAAR

Coronavirus nekslag voor Modecentrum Theelen


HENK VAN WEERT

Modecentrum Frans Theelen heeft faillisement aangevraagd voor de vier winkels in Boxtel, Roggel, Panningen en Horst. Het coronavirus was de druppel die de emmer deed overlopen.

Pieter en Ria Theelen zijn beiden de zeventig jaar gepasseerd, hebben geen opvolging en vinden het onverantwoord om niet-aflosbare schulden te moeten maken, meldden de winkeliers in een persbericht dat zaterdag op Facebook verscheen. Want: de echte economische crisis in de kleinhandel moet nog komen, blikt het koppel vooruit. ,,Door de branchevervaging, klimaatverandering, outlets en online kledingwinkels, liepen omzetten terug en was ons bedrijf onvoldoende rendabel voor overname. Daar bovenop kwam het coronavirus en dit was uiteindelijk de druppel."

Mogelijke (faillissement)verkopen of doorstartscenario’s zullen door de te benoemen curator in gang worden gezet, aldus de familie Theelen.

HOTEL RICHE

Na 143 jaar komt een einde aan het familiebedrijf dat zijn oorsprong heeft in Noord-Limburg. De winkel aan de Stationsstraat in Boxtel opende toen de modezaak in 1977 haar eeuwfeest vierde.

Het pand waarin Theelen gevestigd is, werd in de negentiende eeuw gebouwd als hotel. Het deed tot na de Tweede Wereldoorlog dienst onder de naam Riche. In de jaren vijftig van de vorige eeuw vonden er Indonesische vluchtelingen een tijdelijk onderkomen. Nadien had de Rabobank er een tijdje haar noodvestiging, waarna wijlen Jan Nouwens er een woninginrichtingszaak had.


p Modecentrum Frans Theelen aan de Stationsstraat was vanwege het coronavirus al sinds 25 maart gesloten. Zaterdag werd bekend dat faillissement is aangevraagd. (Foto: Henk van Weert).